2024. április 26., péntek

Leállnak az idegenforgalmi irodák?

Mától a biztosítók nem vállalják a biztosítást, ezért nincs értelme az utazások árusításának sem

A szerbiai idegenforgalmi irodák mától nem árusítják az utazásokat, mert a biztosító intézetek elutasították a biztosításukat. Döntésüket azzal indokolták, hogy túl magas a kockázat, többek között a COVID-19-fertőzés miatt – jelentette ki Aleksandar Seničić, a Szerbiai Idegenforgalmi Szervezetek Nemzeti Társulásának (JUTA) vezetője a Beta jelentése szerint. Hozzáfűzte, hogy a máig befizetett utazásokra, vagy a folyamatban levő utazásra a biztosítás még érvényes.
Az utazási irodák mától csak a legegyszerűbb jegy- vagy szállodai helyek árusításával foglalkozhatnak, mivel ezeket másként biztosítják, mint a komplett utazásokat – hangsúlyozta
Seničić.
– A biztosító intézetek kész tények elé állították a turisztikai irodákat, és még úgy sem voltak hajlandóak vállalni a további együttműködést, hogy megdrágították volna szolgáltatásukat –
Seničić a helyzetet kommentálva leszögezte továbbá, hogy az állam nem segítette válságellenes intézkedésekkel a turisztikai irodákat, noha az ágazat a koronavírus-járvány miatt az egyik legérintettebb. Mint mondta: most a biztosítók az utolsó szöget is beverték a turisztikai irodák koporsójába.
Szólt arról is, hogy megkísérlik rábírni a biztosítókat, hogy legalább három hónapig hosszabbítsák meg a szerződéseket, mert az idő alatt a turisztikai irodák is találhatnak megoldást a helyzetük rendezésére. Rasim Ljajić kereskedelmi, idegenforgalmi és telekommunikációs miniszter ugyanakkor kijelentette, hogy a bankokkal is keresik a megoldást a turisztikai irodák helyzetének rendezésére.