2024. április 26., péntek

A polgárok jogainak védelme és fejlesztése

A szabadkai képviselő-testületi ügyek szolgálata szerdán közleményt adott ki, amelyben arról számolnak be, hogy dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke fogadta a Bunyevác Nemzeti Tanács küldöttségét, amelynek élén dr. Suzana Kujundžić Ostojić elnök állt.

A városi képviselő-testület elnöke a nemzeti tanács küldöttségével folytatott beszélgetésből tájékozódott azokról a problémákról és nehézségekről, amelyekkel a Bunyevác Nemzeti Tanács a jogkörébe tartozó kérdésekben folytatott munkája során szembesül, és amelyek többnyire a hivatalos nyelvhasználattal, az oktatással, a művelődéssel és tájékoztatással kapcsolatosak.

Pásztor Bálint készségét fejezte ki aziránt, hogy hatáskörének és jogkörének keretében igyekszik megvizsgálni azon lehetőségeket, amelyek hozzájárulnának a találkozón vázolt problémák megoldásához.

A beszélgetés résztvevői hangsúlyozták, hogy készen állnak a további együttműködésre a Szabadka valamennyi polgárát érintő jogok védelme és fejlesztése érdekében – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.