2024. április 26., péntek

Bővül az újrahasznosítható hulladékok köre Óbecsén

A Tisza mente–Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. októberben ismét lomtalanítást szervez

Újabb előrelépést tett az óbecsei Tisza mente–Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. a szelektív hulladékgyűjtés terén: a vizes, üdítős és sörös műanyag flakonok, üveg, karton, papír és alumínium mellett a polgárok ezentúl a PET-csomagolóanyagokat – a tejes, joghurtos, olajos és mosóporos flakonokat – is beledobhatják a zöld nejlonzsákba, illetve a sárga konténerekbe. A Tetra Pak, azaz az italos kartonanyag újrahasznosítása hazánkban még gyerekcipőben jár, ezért nehéz felvásárlót találni ennek a csomagolóanyagnak.

Meglepően eredményes az üveggyűjtési akció Óbecsén (Fehér Rózsa felvétele)

Meglepően eredményes az üveggyűjtési akció Óbecsén (Fehér Rózsa felvétele)

Amióta a Tisza mente nemrégiben akciót hirdetett az üveg szelektív gyűjtésére, egyre több üveghulladék kerül az erre kijelölt helyre, azaz a vállalat Miloš Crnjanski u. 46. alatti székhelyén, valamint a piac területén lévő pénztárnál található sárga konténerekben – ennek köszönhetően havonta csaknem ötmillió tonna üveget sikerül újrahasznosításra továbbszállítani. PET-palackból 6-7 tonna, papírból, kartonból 3 tonna, alumíniumból nagyjából 500 kg gyűlik havonta össze. Az eredetileg november végéig tervezett üveggyűjtési akció határidejét a nagy érdeklődésre való tekintettel a vállalat az év végéig meghosszabbítja.
Októberben ismét lesz lomtalanítás a község területén, erre az alábbi ütemterv szerint kerül majd sor: Péterrévén október 5-én, Bácsföldváron, Radičevićen, Mileševón és Dreán október 6-án, az első helyi közösségben október 7-én, a második helyi közösségben október 8-án, a harmadik közösségben október 9-én, Pecesoron október 12-én 7 és 19 óra között, míg a gazdasági vállalatoknál és a közterületeken október 10-én 7 és 13 óra között viszik el a kihelyezett nagy darabos hulladékot. Ezzel kapcsolatosan bővebb felvilágosítással az alábbi telefonszámokon szolgálnak: 063/86-52-566 (Jovan Cenc) és 062/88-62-408 (Zvonko Dajević).