2024. április 26., péntek

Tilos égetni a szabadban!

A nagybecskereki rendkívüli válságstáb felszólította a polgárokat, hogy ne gyújtsák meg a földeken a tarlómaradványokat. Mint figyelmeztettek, így veszélyeztetik saját és a körülöttük élők biztonságát, a tűz elterjedése pedig nagy anyagi kárt okozhat a környező épületekben.

A közleményben arra is felhívják a figyelmet, hogy tilos nyílt tüzet gyújtani az erdőben és az erdő szélétől 200 méterre, kivéve a jól látható helyeket.

Az előző napokban nőtt a tűzesetek száma, melyeknek leggyakoribb oka a terménynövények maradványainak, az avar, a gyomok és a nád szabadban történő égetése volt.

A tűzvédelmi törvény tiltja bármilyen típusú hulladék szabadban történő elégetését, a magánszemélyek számára kiróható bírságok 10.000 és 50.000 dinár között, a jogi személyek esetében pedig 300.000 és egymillió dinár között mozognak.

A helyi válságstáb munkatársai ellenőrzik a tűzvédelmi intézkedések végrehajtását, valamint feljelentést tesznek azon személyek ellen, akik nem tartják be a tarló és a hulladékégetés tilalmát.