2024. április 26., péntek

Ötmillió dinár a turiai és a nádaljai iskolák digitális felszerelésére

Megjelentek a NIS Gazprom Neft kőolajipari vállalat idei Együtt a közösségért pályázatának eredményei. Az idei pályázaton 72 projektum kapott támogatást, melyek összértéke 114,5 millió dinár. A vállalat az idén az általános iskolások oktatására, továbbá az oktatási intézmények biztonságára fordítja az eszközöket.

(Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

Az idei pályázaton Szenttamás község két általános iskolája, a turiai Petar Drapšin és a nádaljai Žarko Zrenjanin-Uča iskola egyaránt 2,5-2,5 millió dinárt kapott. A pénzt mindkét iskolában az oktatás korszerűsítésére, továbbá az intézmények biztonságosabbá tételére fordítják. Az átadott projektumok szerint a két általános iskola az eszközöket digitális felszerelésre, egészen pontosan asztali számítógépek és laptopok, interaktív tábla, kivetítő és tablet beszerzésére igényelte.

A NIS Együtt a közösségért elnevezésű pályázatával partnertelepülései Belgrád, Újvidék, Nagykikinda, Nagybecskerek, Törökbecse, Bégaszentgyörgy, Magyarkanizsa, Szenttamás, Čačak és Niš községek fejlődését támogatja, továbbá teret biztosít a helyi lakosság projektumainak támogatására, melyek a közösségek életfeltételeinek javítására irányulnak.

Az Együtt a közösségért program a NIS társadalmi felelősségvállaláson alapuló projektuma, melyet tizenkét éve működtet 12 városban és községben Szerbia-szerte, így Szenttamáson is, ennek a községnek a területéről jelentős mennyiségű kőolajat termelnek ki.