2024. április 26., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Folytatódik a Zöld Sasok szárnyalása?

A Ferencváros együttese eddig bravúrt bravúrra halmozott a BL-selejtezőben, ma este (21 óra) pedig Norvégiában lép pályára a rájátszás első mérkőzésén a Molde ellen. A Zöld Sasok menetelése a Djurgården ellen kezdődött (2:0), a Celticen át (2:1) a zágrábi Dinamóig vezetett (2:1). Szerhij Rebrov vezetőedző elégedett lehet csapata teljesítményével, hiszen a Fradi tökéletesen felkészült aktuális ellenfeléből, a helyzeteit pedig rendre kihasználta. A magyarokra ezúttal sem egy világverő együttes vár, de a Moldét nem szabad lebecsülni, a találkozón rengeteg egy az egy elleni párharcra lehet számítani. Míg a Ferencváros a magyar kupában 6:1-es sikerrel hangolódott a nemzetközi kupaporondra, addig a Molde hazája bajnokságában sorozatban második vereségét szenvedte el: a csapat a Viking után a Valerengától is kikapott. Változás az előző körökhöz képest, hogy a 4. selejtezőfordulóban nem egy meccs dönt a csoportkörbe jutásról, az UEFA itt már visszatér az oda-vissza vágós rendszerhez. A párharcnak anyagi tétje is van: a BL-csoportkörbe jutás 15,25 millió eurót, míg az El-csoportkör 2,92 millió eurót ér.

A visszavágót szeptember 29-én Budapesten játsszák.

KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Gólrekord a PL-ben

Hétfő este a Manchester City 3:1-es diadalt aratott idegenben a Wolverhampton felett, az Aston Villa pedig minimális arányban felülmúlta a tavalyi év meglepetéscsapatát, a Sheffieldet. A 2. fordulóban megdőlt a gólrekord is: ebben a körben összesen 44 találat született, ami az 1995/1996-os idénytől bevezetett 20 csapatos rendszerben egyedülálló. Olaszországban Ibrahimović duplájával győzelemmel kezdett a Milan a Bologna ellen.

Angol bajnokság, a 2. forduló: Aston Villa–Sheffield 1:0, Wolverhampton–Manchester City 1:3. Az élcsoport: Leicester, Everton, Arsenal, Liverpool, Crystal Palace 6 pont stb. Olasz bajnokság, az 1. forduló: Milan–Bologna 2:0.