2024. április 26., péntek

Újabb négy fertőzött a Fradinál

KÉZILABDA

Újabb négy játékosnak lett pozitív a koronavírustesztje a Ferencváros női csapatánál. Az együttes negatív tesztek birtokában még múlt csütörtök hajnalban Norvégiába utazott, ám az érkezés után két játékos vizsgálata pozitív eredményt hozott, így a szombatra tervezett BL-csoportmérkőzés elmaradt a Kristiansand otthonában. A klub honlapjának hétfői beszámolója szerint szombaton a küldöttség többi tagja hazautazott, és a megérkezést követően az egyesület újabb tesztet végeztetett el. A hétfő délután kézhez kapott eredményekből kiderült, hogy további négy játékos megfertőződött. A csapat valamennyi tagját izolálták, a járványügyi előírások alapján kerül sor a hatósági tesztelésekre, azok eredményéig mindenki karanténban marad.

A Szeged férficsapata ugyanakkor elhagyhatta a karantént, igaz, néhány játékosára még hetekig nem számíthat az együttes, ennek ellenére ma este megkezdi szereplését a BL idei kiírásában. A Tisza-partiak a Kielce otthonában lépnek pályára. Az Elverum kézilabdázói viszont nem ilyen szerencsések, a norvég kormány szigorításai miatt az együttes nem utazhat el Szkopjéba a Vardar elleni találkozóra, sőt az intézkedések miatt a további mérkőzéseik sorsa is kérdésessé vált.

VÍZILABDA

„Buborékban” a főtábla

A LEN elkészítette a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2020/21-es idényének menetrendjét, a főtábla mérkőzéseit „buborékban” rendezik. Mivel a járvány miatt az előző szezon félbeszakadt, és nem is hirdettek győztest, ezért a LEN a mostani idényben úgy döntött, hogy csak 12 csapat lesz érdekelt a sorozatban, amelynek 10 együttes – köztük az így címvédő FTC – meghívásos alapon már biztos résztvevője. A fennmaradó két helyért 18 csapat küzd meg egymással, az A és a B jelű csoportban két-két alcsoportot alakítottak ki, itt a körmérkőzéseket követően az első helyezettek játszanak majd a BL-indulásért, de a többi helyezésnek is lesz jelentősége, ugyanis a búcsúzók az Eurokupában folytatják, a sorsolásnál pedig számít, ki hányadik helyen végzett. A kvalifikációt november 11. és 15. között bonyolítják le, az OSC Budapesten a B1 csoportban játszik majd az orosz Szintez Kazany, a szerb Radnički, a spanyol Terrassa és a francia Tourcoing együttesével. A Szolnok az A1 csoportban Olaszországban a horvát Mladost, a francia Paix d’Aix és a görög Ydraikos társaságában szerepel. A LEN tegnapi közleményéből az is kiderül, hogy a főtábla küzdelmeit úgynevezett buborékban rendezik majd meg, három különböző időpontban két-két helyszínen játsszák majd le a tíz fordulót.

KERÉKPÁROZÁS

Doppinggyanú

A marseille-i hatóságok nyomozást indítottak doppinggyanú miatt a vasárnap véget ért Tour de France-szal összefüggésben, miután átkutatták többek között a 2014-ben Giro d’Italia-, 2016-ban pedig Vuelta a España-győztes Nairo Quintana szállodai szobáját. Ezt Dominique Laurens marseille-i államügyész is megerősítette, és azt mondta, a hotelszobákban számos egészségügyi terméket, köztük gyógyszereket is felfedeztek, valamint olyan eljárásra utaló nyomokat, amely akár doppingtevékenység is lehet. A Le Parisien című napilap értesülései szerint a rendőrség őrizetbe vett egy orvost és egy fizioterapeutát, őket kihallgatják. A szállodai szobákat, köztük Quintanáét múlt szerdán kutatták át, és állítólag sóoldatot, valamint injekciózáshoz szükséges felszereléseket is találtak.

SAKK

Felsőhegyen nem bírtak a nyugdíjasokkal

Szabadkai Liga, 3. forduló:Polet II.–Potisje 4:2, Szivác–Žednik 0,5:5,5, Aleksa Šantić–Gunaras 3,5:2,5, Zenta II.–Felsőhegy II. 2:4. A pillanatnyi sorrend: Polet II. és Aleksa Šantić 9, Felsőhegy II. 6, Žednik, Gunaras, Zenta II. és Potisje 3, Szivác 0 pont. Észak-bácskai Liga, 3. forduló:Radnički–Pannónia 2:4, Bački Breg–Ravangradske ajkule 1:5, Mladost–Verbász 1,5:4,5, Prigrevica–Bezdán 3,5:2,5. A pillanatnyi sorrend: Ravangradske ajkule 9, Verbász 7, Bezdán, Prigrevica és Pannónia 6, Radnički 1, Mladost és Bački Breg 0 pont. Bácskai Liga – Szabadka, 3. forduló:VUK-MAT–Polet 2,5:3,5, Felsőhegy–Penzioner 3:3, Hajduk–Vulkan Protektor 4:2, Szegi Lajos–BTŠK 4:2, Omladinac–Zsáki József 2,5:3,5. A pillanatnyi sorrend: Polet 9, Hajduk és VUK-MAT 6, Penzioner 5, Szegi Lajos és Felsőhegy 4, Zsáki József, Vulkan Protektor és BTŠK 3, Omladinac 0 pont.