2024. május 5., vasárnap

Mosolysziget volt Óbecsén

A bajmoki kisfiú, Pál Gajódi Olivér gyógykezelésének a megsegítésére tartott vasárnap délután Óbecsén jótékonysági akciót a Than Fivérek Értelmiségi Kör. A Mosolysziget elnevezésű rendezvényen sokszínű gyermekprogramot kínáltak a szervezők, volt többek között lovaglási lehetőség, arcfestés, játéksarok, Jancsi Bohóc Bábszínháza bemutatta a Vitéz László Aranyországban című előadást, és zenélt a Csíkos-Pöttyös zenekar is. A gasztroséányon palacsintát, különböző édes és sós süteményt és limonádét kóstolhattak a részvevők, miközben a játékbörzén használt, de újszerű játékok cseréltek gazdát.

(Fehér Rózsa felvétele)

(Fehér Rózsa felvétele)

A rendezvény egy öt héten át tartó jótékonysági akciósorozat záróeseménye volt, az önkéntesek az elmúlt időszakban az óbecsei piacokon és a központban is tartottak eladással egybekötött gyűjtést. Az akcióban magánszemélyek és civil szervezetek is részt vettek. Az önkormányzat a nemes célra való tekintettel engedélyezte a vasárnapi rendezvény megtartását, és várhatóan a civil szervezetek támogatására kiírt pályázaton is nyújt majd anyagi segítséget a szervezőknek.

A korábbi akciók során összegyűjtött 150 ezer dináron felül a vasárnapi zárórendezvényen csaknem 45 ezer dinárt adományoztak a résztvevők Olivér gyógyítására Óbecsén.