2024. április 26., péntek

Oromhegyes is szépül

A gyerekeknek kedveznek

Az oromhegyesi gyerekek összesen három játszóteret használhatnak a faluban, mégis valamiért a település szélén, a piactér közelében lévő a legnépszerűbb köreikben. A nagy felületen lévő térre már ráfért a felújítás, ezt a falubeliek már régóta érzik, és csinosítgatják is lehetőségeik szerint, most azonban önkormányzati segítséggel még nagyobb ráfordítással szépíthetik és bővíthetik. Dolgos kezekre is szükség volt ahhoz, hogy a munka elinduljon, és véghez is vigyék, ezért a helyi VMSZ-tagok, akiknek a java része kisgyermekes szülő, összefogtak és együttes erővel dolgoztak. Festettek, lapátoltak, mindenkinek volt feladata. A magyarkanizsai önkormányzat is hozzájárult az akcióhoz, ezért a polgármester, Fejsztámer Róbert is meglátogatta pénteken délután az oromhegyesieket, és elmondta, hogy ilyen és ehhez hasonló ügyek mellé értelemszerűen szívesen állnak.

– Oromhegyesi polgárok egy csoportja kereste meg az önkormányzatot azzal a kéréssel, hogy szeretnék felújítani az egyik játszóteret, és ehhez kértek tőlünk támogatást. Úgy tudtunk segíteni, hogy a közvállalatunkat is bevontuk a munkába, továbbá közbeszerzésen keresztül játékelemeket, csúszdát és hintát biztosítottunk ide. Minden mást önerőből, önkéntesen újítottak fel a jelenlevők. Önkéntes munkával tették rendbe a területet, festették át a kerítést – mondta a polgármester.

A szülők is örülnek, és nem restek dolgozni sem. Köztük volt Szeles Viktória óvónő is, aki szerint jelentős számukra minden újítás, szépítés, ami a faluban történik, kiváltképp, ha gyerekekről van szó, óvónőként még nagyobb öröm a szívének.

– A munkaakciót a helyi közösség tanácstagjai szervezték, és az önkormányzat mellett néhány helyi vállalkozó is támogatta. Ezt a játszóteret szeretik legjobban a gyerekek, ezért is örülünk neki, hogy most szebbé tehetjük – mondta Szeles Viktória.

Az önkormányzat mintegy háromszázezer dinárral támogatta az oromhegyesi játszótér felújítását, emellett természetesen nem szabad megfeledkezni a helyi vállalkozók támogatásáról sem, és nem elhanyagolandó a helyiek áldozatkész, ugyanakkor közösségépítő munkája sem.