2024. március 29., péntek

Zökkenőmentes tárgyalás

Ismét ülésezett a magyarkanizsai községi képviselő-testület

A csütörtöki ülést követően pénteken újabb napirendi pontokat kellett megtárgyalniuk a községi képviselőknek, és mindegyik napirendi pontot kivétel nélkül elfogadták. Mivel felhalmozódtak a hosszú szünet utáni teendők és a megtárgyalásra váró problémák, két napra bontották az egyébként egynapos ülést, annál is inkább, mert ezúttal több mint hetven felterjesztésről kellett szavazniuk a két nap alatt.

A pénteki tárgyalások alkalmával beszámolót tartottak a közvállalatok, önkormányzat hatáskörébe tartozó intézmények vezetői, akik előterjesztették jelentéseiket a hallgatóság elé. A 2019. évi munkájukra vonatkozóan tartottak részletes tájékoztatást és válaszoltak az igen kevés feltett kérdésre. Ennek fényében úgy tűnik, hogy a község területén zökkenőmentesen működnek a közintézmények és ebből kifolyólag az ülés is zökkenőmentesen zajlott le. Felszólaltak az egészségügyi, oktatási, művelődési, gazdasági létesítmények vezetői, akik a folyamatos, néha nehézségekkel teletűzdelt munkájukról számoltak be. A pénteki, több mint ötven pontos ülés után Pletikoszity Tibor, a Vajdasági Magyar Szövetség Magyarkanizsai Községi frakciójának vezetője a legfontosabbakat sajtótájékoztató keretében foglalta össze.

– A rendhagyó ülésünk alkalmával érdemben is tudtunk foglalkozni több témával. Míg csütörtökön a zárszámadást boncolgattuk, pénteken már több rendeletjavaslatot fogadtunk el. Tovább kellett folytatnunk a protokolláris részt is, a tanácsok felmentéséről és az újabbak kinevezéséről. Elhangzottak a jelentések a község által alapított szervek, a községi közigazgatási hivatal, a történelmi levéltár és a többi, fontos intézmény részéről. Hosszabb jelentést hallottunk a Tisza Menti Vízművek és a Komunalac Kommunális Közvállalat igazgatóitól. Kiemelendő, hogy a Komunalac 828 ezer dináros nyereséget valósított meg – mondta Pletikoszity Tibor.

Egyúttal arra is emlékeztettek mindenkit, hogy szeptember 27-én, vasárnap Magyarkanizsa községben helyi közösségi választásokat tartanak, amikor is a tizenhárom település helyi közösségében, melyből kilenc van, megválasztják a helyi közösségek tanácsának tagjait.