Fontos telefonszámok Vajdaságban

Vajdasági Közegészségügyi Intézet 021/4897-800, 064/8028-894 és 064/8028-895 Zombori Közegészségügyi Intézet 025/412-888 és 062/1956-866 Pancsovai Közegészségügyi Intézet 013/322-965 és 062/886-9721 Mitrovicai Közegészségügyi Intézet 022/610-511, 064/8092-911 és 064/8092-938 Szabadkai Közegészségügyi Intézet 024/571-333 és 064/1009-276 Nagykikindai Közegészségügyi Intézet 0230/421-102, 062/8833-841 és 062/8833-877 Nagybecskereki Közegészségügyi Intézet 023/566-345 és 069/210-1102

Bővebb információkért kattintson ide

MAGYAR LABDARÚGÁS

Sportszerűtlenség vagy sem?

A Fradi nem engedett halasztást a Paksnak, a román sajtó Hagit vizionálja Fehérvárra

Pincési László

2020. szeptember 17., 17:08 >> 2020. szeptember 17., 21:46

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

Egy hete még ódákat zengtünk a Puskás Akadémia fiataljairól, de aztán a Fehérvár elleni megyei rangadóra több minden kiderült. Például az, hogy nem lehet tartani a nyolc magyar játékossal való felállást (már csupán öten kaptak lehetőséget a kezdőcsapatban), és hogy a tavalyi ezüstérmes sokkal jobb formában van, és jobb kerettel rendelkezik, semmint hogy elbukjon.

Nyilván Gheorghe Hagi szerint is méretes baromság, hogy ő ülne a Fehérvár kispadjára

Nyilván Gheorghe Hagi szerint is méretes baromság, hogy ő ülne a Fehérvár kispadjára

A fehérváriak simán nyertek 3:1-re (az első gólt a zentai Nemanja Nikolić szerezte), és vezetik is az OTP Bank Ligát – bár a vesztet pontokat tekintve az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott Ferencváros előnyösebb helyzetben van.

Örömteli, hogy hazai pályán megszereztük a három pontot, de számomra a mutatott játék is fontos. Talán ma játszottunk a leggyengébben a szezonban” – értékelt Márton Gábor vezetőedző, aki nincs könnyű helyzetben, hiszen ma a máltai Hibernians otthonában kell sikerre vezetnie tanítványait az Európa-liga selejtezőjében. De nem is a hazaiak számítanak a legnagyobb ellenfélnek, hanem a koronavírus: a hétfői kötelező tesztelések során egy pozitív és egy kétes eredmény született. Előbbi egy meg nem nevezett játékosé, aki így nem tarthatott a csapattal, utóbbi Mártoné, akinél ismételt tesztet kellett végrehajtani. Ennek eredménye negatív lett, az UEFA pedig jóváhagyta az utazását, így mégis ott lehet a Máltára tartó gépen.

Mondhatnánk, hogy a túra hatással lehet a hétvégi mérkőzésre is, de miután a magyar kupa első fordulójára kerül sor, meglepődnénk, ha a Fehérvár – akár erősen tartalékosan is – nem győzné le simán a megyei bajnokságban szereplő Tiszaföldvárt.

Ami érdekesség még, hogy a román sajtó értesülése szerint Orbán Viktor miniszterelnök személyesen kereste fel a román futball legendáját, Gheorghe Hagit, hogy évi kétmillió eurós fizetésért legyen a Fehérvár FC edzője. Sok mindent láttunk már a magyar futballban és politikában, de azért úgy érezzük, ez méretes kacsa.

A Fradi lapzártánk után fontos mérkőzést vívott a zágrábi Dinamo ellen, a horvátok tavaly úgy ütötték ki a magyar bajnokot, hogy a hazai 1:1-es döntetlen után 4:0-ra győztek a Groupama Arénában. Az biztos, hogy a zöld-fehérek nagyon készülnek a hosszú őszi menetelésre, ezért múlt pénteken nem egyeztek bele abba, hogy a koronavírus által sújtott Paks kérésére elhalasszák a bajnokit. Sőt, inkább jó alaposan elagyabugyálták a nyolc napig edzeni sem tudó kiscsapatot.

Mindenki karanténban volt. Mit tud csinálni, aki ötven négyzetméteren lakik egy panellakásban? Kérdem én, fordított esetben a ferencvárosiak mit játszottak volna? Ők lázadtak volna fel a legjobban amiatt, hogy futballozniuk kell. Van a három E betű a címerükben, erkölcs, erő, egyetértés, ebből most egyiket sem éreztem” – fakadt ki az exfradis, most paksi Böde Dániel az 5:0-s vereség után az M4 Sportnak.

A ferencvárosiak szombaton a lehető legkönnyebb ellenféllel találják magukat szemben, a Ráckeve VAFC ugyanis a megyei II. osztályban szerepel. Igaz, van neves játékosa: a 43 éves, 29-szeres válogatott csatár, Kenesei Krisztián ott futballozik.

Az eddig veretlen MTK nagyon simán elbukott hazai pályán a nyeretlen Zalaegerszeg ellen, a vendégek ugyanis Artem Favorov, Bedi Bence és Szánthó Regő góljaival 3:0-re győztek. A ZTE edzője, Boér Gábor ezzel első élvonalbeli sikerének örülhetett, bár ő szerényen csak annyit mondott: majd a századik már jelent valamit a számára.

Magyar kupa, 1. forduló, az NB I.-es csapatok párosításai: 43. Sz. Építők SK (megyei I.)–MTK, Ráckeve (megyei II.)–Ferencváros, Mohács (megyei I.)–Budafok, Mezőkeresztes (megyei I.)–Zalaegerszeg, Toponár (megyei I.)–Puskás Akadémia, Balassagyarmat (NB III.)–Diósgyőr, Kecskét (megyei I.)–Kisvárda, Tiszaújváros (NB III.)–Honvéd, Tiszaföldvár (megyei I.)–Fehérvár, Iváncsa (NB III.)–Újpest, Mándok (megyei I.)–Mezőkövesd, Hatvan (NB III.)–Paks.

 


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége