2024. április 26., péntek
ÓBECSEI NÉPKÖNYVTÁR

Férfiak a célkeresztben

Az óbecsei Népkönyvtárban a héten harmadik alkalommal szervezték meg az Úriemberek hete című, olvasásnépszerűsítő rendezvénysorozatot, ennek keretében szerdán este Rókus Zoltán színész Hogy olvas a férfi? című kisfilmje volt műsoron a díszteremben, tegnap délután pedig a könyvtár közösségi oldalán keresztül a Belgiumban élő társasjáték-tervező, Jasen Lakić beszélt a társasjátékokról, mint az egyenlőség világáról. Este ugyanezen a felületen Orcsik Roland, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa Ahány nyelve, annyi élete címmel a műfordító alakváltozatait ismertette.

(Illusztráció: pixabay.com)

(Illusztráció: pixabay.com)

Ma ugyanebben a virtuális térben zárul a rendezvény utolsó programja, déli 12 órakor Ivan Kovač filozófiatanár és egy diákokból álló vitacsapat eszmecseréjét követhetjük majd, akik az úriemberség fogalmát járják körül. A rendezvény ideje alatt, azaz még ma a férfiak mindössze 200 dinárért válthatnak éves tagságot az óbecsei Népkönyvtárban.

Az Úriemberek hete rendezvényt a könyvtár azzal a szándékkal hívta életre, hogy felhívja a férfiak figyelmét is az olvasás szépségére, ugyanis míg tavaly csupán 11.300 fiú, illetve férfi tagosodott be a könyvtárba, addig a lányok és a nők száma elérte a 17 ezret. Az idei rendezvényt a tartományi művelődési titkárság is támogatta.