2024. április 26., péntek

Csökken a kórházban ápoltak száma

A Szabadkai Közkórház jelentése szerint a hétvégén is folytatódott a koronavírussal való fertőzés tüneteit produkáló páciensek vizsgálata az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó rendelőjében. Szombaton 12 vizsgálatot végeztek el, míg vasárnap hatot. A szombati vizsgálatok közül hat vizsgálat ellenőrző jellegű volt. A hétvége során további kórházi kezelés céljából egyetlen pácienst sem tartottak az intézményben. A hétfői jelentés szerint 24 óra alatt négy vizsgálatot végeztek el.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Szombaton egy korábban a kórházban ápolt személyt hazaengedtek. Ő az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesz, és gyógyítása is otthoni körülmények között folytatódik.

A kórház Covid-részlegében a hétfői jelentés szerint 11 beteget ápolnak. Az intenzív osztályon nincsenek koronavírussal fertőzött páciensek.

A Szabadkai Közkórház jelentéséből azt is megtudhattuk, hogy az intézmény dolgozói között nem regisztráltak újabb koronavírus-fertőzést.

A kórház emellett értesíti a polgárokat, hogy azok, akiknek hozzátartozóját koronavírussal, illetve koronavírus-fertőzés gyanújával az intézményben ápolnak, telefonon informálódhatnak rokonuk hogylétéről. A hozzátartozók mindennap 13 és 14 óra között hívhatják az intézményt a 024/555-222-es telefonszámon. Az intenzív osztály a 343-as, a fertőző osztály a 261-es, a Covid-központ pedig a 484-es lokálon érhető el.