2024. április 26., péntek
ADA KÖZSÉG

Tanszercsomag és iskolatáska

A Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási tanszercsomagját csütörtökön Moholon a művelődési otthonban, pénteken pedig Adán a színházteremben vehették át a magyar tannyelvű első osztályba induló kisdiákok a szüleik társaságában. Az iskolakezdő gyerekek Törökfaluban és Völgyparton ma kapják meg a csomagot. Ada községben összesen 73 kisdiák részesül a tanszercsomagban. Közülük Adán 29 fiú és 16 lány, Moholon 9 fiú és 13 lány, Völgyparton 2 fiú, Törökfaluban 2-2 fiú és lány. A Rákóczi Szövetség idén is egy-egy iskolatáskát ajándékozott a kisdiákoknak, akik ezt a tanszercsomaggal együtt vehették át.

A tanszercsomag kiosztása Adán (Csincsik Zsolt felvétele)

A tanszercsomag kiosztása Adán (Csincsik Zsolt felvétele)

Az adai csomagosztáson Péter Krisztina, az MNT tanácstagja és Tóbiás József, a VMSZ községi elnöke köszöntötte a gyerekeket és szüleiket, majd több VMSZ-aktivista közreműködésével kiosztották a tanszercsomagot és az iskolatáskákat az első osztályba induló gyermekeknek. Péter Krisztina lapunknak elmondta, hogy a magyar kormány, a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhetően a Magyar Nemzeti Tanács már tizedik éve ajándékoz beiskolázási tanszercsomagot minden magyar első osztályba induló tanulónak, a Rákóczi Szövetség pedig iskolatáskát ajándékoz a magyar osztályba iratkozó elsős diákoknak. Kiemelte, hogy a tanszercsomag értéke 5000 dinár, és az előző években megszokott dolgokat tartalmazza, vagyis füzeteket, tolltartót, metalofont, abakuszt és más tanszereket.

– Fontosnak tartjuk, hogy ezek a kisdiákok magyar nyelven kezdjék meg az iskolai pályafutásukat, mert tudományosan is bizonyított tény, hogy az anyanyelven való tanulás többletértéket ad. A gyermekek az anyanyelvükön sokkal könnyebben fogják elsajátítani a rájuk váró ismeretanyagot – fogalmazott Péter Krisztina.