2024. április 26., péntek

Egy személy lélegeztetőgépen

Fotó: Gergely Árpád

Fotó: Gergely Árpád

A Szabadkai Közkórház jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó részlegében hétvégén 20 vizsgálatot végeztek el. Ezek közül 14 vizsgálat ellenőrző jellegű volt. További kórházi kezelés céljából az intézményben tartottak négy pácienst.

A kórház Covid-részlegében, amely magába foglalja a Covid-központot, a fertőzőosztályt, valamint az intenzív osztály egy részét, jelenleg összesen 17 beteget ápolnak. A jelentés szerint egy személy gépi lélegeztetésre szorul.

A Szabadkai Közkórház jelentése emellett arra is kitér, hogy az intézmény alkalmazottai körében nem regisztráltak újabb koronavírus-fertőzést.

Azok a polgárok, akiknek a hozzátartozóját koronavírussal, illetve arra utaló tünetekkel a kórházban ápolják, mindennap 13 és 14 óra között a 024/555-222-es telefonszámon informálódhatnak a beteg állapotáról. Az intenzív osztály eléréséhez a 343-as, a fertőző osztály eléréséhez a 261-es, az egyes számú Covid-központ eléréséhez pedig a 484-es mellékszámot kell kérni.