2024. április 26., péntek

Krajinović elszalasztotta az alkalmat

Csak egy kis szerencse hiányzott, hogy Szerbiának két elődöntőse legyen a New York-i 1000-es tornán, ahol tegnap terven kívüli szabadnap volt a Wisconsin államban történt újabb rendőri túlkapás miatt, amelyben egy fekete fiatalember veszítette életét.

A történés kapcsán, tiltakozása jeléül, előbb Naomi Oszaka adta fel az elődöntő meccsét, majd közleményben tiltakozott. A torna szervezői ezután – a tervezett több más amerikai sportesemény elhalasztásával összhangban – az elődöntőt mára napolták el.

Novak Đoković egészen jó játékkal győzte le a negyeddöntőben a német Jan-Lenard Struffot, amivel csak az ötödik teniszező lett a torna történetében, aki nyolcszor jutott az elődöntőbe. Đoković ma a spanyol Roberto Bautistával immár 240 új ranglistapontért játszik. Bautista órási csatában a címvédő Danyiil Medvegyevet múlta felül. Novak és a spanyol mérlege 8:3-ra áll a szerb javára.

Filip Krajinović az éjjel kétszer is győzelemre állt Miloš Raonić ellen, de kihagyta az alkalmakat. Előbb a második játszmában 6:4, 5:4-es vezetésnél adogatott, majd a harmadik játszmában, szintén 5:4-es vezetésnél, meccslabdát hagyott ki.

Elődöntős lett a 22 éves görög Sztefanosz Cicipasz is, aki ellenfele feladásával jutott tovább. Az amerikai Railly Opelka 6:5-re vezetett az első játszmában, amikor térdsérülés miatt nem folytathatta a küzdelmet.

Ma az elődöntőben tehát Đoković–Bautista és Cicipasz–Raonić lesz a párosítás.

A nőknél a négy tapasztaltabb jutott az elődöntőbe, Oszaka visszalépése után pedig a belga Elise Mertens lett az első döntős. A másikat ma a Konta–Azarenka találkozó után kapjuk meg.

NEW YORK. – Az 1000-es mestertornán, férfiak, negyeddöntő: Đoković–Struff 6:3, 6:1, Raonić–Krajinović 4:6, 7:6,7:5, Cicipasz–Opelka 5:6 – feladás, Bautista–Medvegyev 1:6, 6:4, 6:3. Nők, negyeddöntő: Oszaka–Kontaveit 4:6, 6:2, 7:5, Mertens–Pegula 6:1, 6:3, Konta–Szakari 6:4, 6:3, Azarenka–Jabeur 7:6, 6:3. Elődöntő: Mertens–Oszaka – küzdelem nélkül.

CORDENONS. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Caregaro–Lukács 6:4, 6:2.