2024. április 26., péntek

Személyi forradalom a Kínai negyedben

A 47. Nemzetközi Alternatív és Új Színház Fesztivál (INFANT) szeptember 4-e és 6-a között kerül megrendezésre a szabad ég alatt, a Kínai negyedben – áll a Kulturális Központ közleményében.

A fő programot a Személyi forradalom jelszó alatt rendezik meg, melynek során a versenyválogatásban három előadást tekinthet majd meg a közönség. A darabokat Sanja Krsmanović Tasić válogatta össze. A fesztivál gazdag kísérőprogramot is kínál az érdeklődőknek, többek között kerekasztal-beszélgetéseket, valamint előadást a díjazottak tiszteletére. Az idei rendezvényen, a jelenleg kialakult helyzet miatt, a hazai társulatok játszanak domináns szerepet. A díjakért való versenyfutásban a Šabaci Színház Ana Frank, a belgrádi Teatar Mimart Az álom algoritmusa és a szintén fővárosi Bitef dens alakulata a Hely a forradalomnak elnevezésű darabjai vesznek részt. A Szerb Nemzeti Színház Ki ölte meg Janis Joplint? című alkotását a díjazottak tiszteletére mutatják majd be.

A zsűri tagjai között találjuk Miroslav Radonjićot, az irodalomtudományok doktorát és a Sterija színpad igazgatóját, Nikola Zavišićet, az alternatív és bábszínház rendezői mesterét és Milan Puzić diplomás dramaturgot is. A kerekasztal-beszélgetések vezetője Sonja Petrović rendező lesz. A belépés díjtalan.