2024. április 26., péntek

Nyaralás a Tisza-parton

Az elmúlt időszakban egyre felkapottabb lett a magyarkanizsai Tisza-part, ahol medencék, felszerelt kemping, valamint remek éttermek is várják a látogatókat.

Az elmúlt hétvégén is sokan választották Magyarkanizsát, hogy egy kicsit kikapcsolódjanak. Az előző években megújult medence hatalmas népszerűségnek örvend, ugyanakkor a nemrégiben felújított padoknál és napvitorláknál is sokan hűsöltek a délelőtti melegben.

A magyarkanizsai Apró József feleségével és unokáival érkezett a medencékhez, hogy kihasználják az utolsó napokat a nyárból.

– A felújított Tisza-part, ha az ember röviden vagy egy szóval akarná jellemezni, azt lehet mondani, hogy gyönyörű, nagyon szépen felújították. Külön figyelemre és dicséretre méltó a tisztaság. Az, hogy valóban mindennap a reggeli órákban tisztítják, és ez rengeteget jelent, meg hát látszik abból, hogy sok a vendég, a turista. Az unokákkal is szívesen járunk le a Tisza-partra, mert ők is, és mi is nagyon élvezzük az együtt töltött időt – hangsúlyozta Apró József.

A medencék mellett nagy népszerűségnek örvend a helyi kemping is, amely az elmúlt időszakban igen sok turistának a kedvence lett. Érdekesség, hogy szinte nem is látni magyarkanizsai rendszámtáblát. Vasárnap délelőtt több helyen rotyogott a bográcsban az ennivaló, valamint sült ételek illata árasztotta el a levegőt. A magyarkanizsai Cseh Teréz és családja egy délelőttre látogatott le a helyi kempingbe, hogy otthonról egy kicsit kimozdulva, a természetben kapcsolódjanak ki.

– Többféle húst is készítünk. Igaz, hogy nagyon meleg van, ennek ellenére nagyon jól érezzük itt magunkat. Tetszik, hogy sok az ember, és az is, hogy folyamatosan gyerekzsivajt hallani mindenhonnan. Jól érezzük magunkat, máskor is eljövünk majd – fogalmazott Cseh Teréz, akivel mindebben sokan egyetértenek, hiszen bár a nyárból már csak kevés van hátra, úgy tűnik, sokan szeretnék a magyarkanizsai kemping által kínált lehetőségekkel élve eltölteni az augusztus utolsó napjait.