2024. április 26., péntek
ÓBECSE

Jótékonysági akciók a kis Olivérért

A bajmoki kisfiú, Pál Gajódi Olivér gyógykezelésének megsegítésére szerveztek jótékonysági akciót a Than Fivérek Értelmiségi Kör tagjai, helyi vállalkozók és bácsföldvári palacsintasütők: az általuk készített palacsintát, limonádét, pogácsát és egyéb finomságokat a belvárosi piacon vásárolhatták meg azok, akik segíteni szeretettek volna a kisfiún – nekik köszönhetően több mint 36 ezer dinárt sikerült összegyűjteniük az önkénteseknek.

A legjobban a palacsinta fogyott (Fehér Rózsa felvétele)

A legjobban a palacsinta fogyott (Fehér Rózsa felvétele)

A megmaradt 70 palacsintát egy délutáni jótékonysági akció szervezőinek ajándékozták, ugyanis a Fokoláre Mozgalom óbecsei szervezete, a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör keretében működő Szivárvány Festőcsoport és az óbecsei Caritas szervezésében is volt egy jótékonysági vásár a Caritasban. A vásáron kedvező áron lehetett ruházati cikkeket, lábbeliket, kisebb háztartási eszközöket, ajándéktárgyakat vásárolni – itt csaknem 20 ezer dinár került a szervezők kasszájába, amit ugyancsak Olivér gyógykezelésére szánnak.

A Than Fivérek Értelmiségi Kör akciója szeptember 19-éig tart, addig minden csütörtökön a falusi kispiacon, szombatonként pedig a belvárosi nagypiac bejáratánál 8 órától 11 óráig lehet majd vásárolni a finomságokból. A kezdeményezéshez bárki csatlakozhat sós süteménnyel, alapanyaggal vagy ötlettel, az ő felajánlásaikat a Than Emlékház közösségi oldalán privát üzenetben vagy a 060/333-6271-es, illetve a 060/333-1263-as telefonszámon fogadják a szervezők, akik segíteni vágyó gyerekek jelentkezését is várják. Az adományokat a Than Emlékházban (Than Fivérek u. 5-7.) is gyűjtik minden hétköznap 10 és 15 óra között.