2024. április 26., péntek

Tóthfalut és Bogarast összekötve

A nyári út lehetővé teszi a városokba való könnyebb eljutást is

A Tóthfalut és Bogarast összekötő, a távokat jelentősen lecsökkentő nyári utat mart aszfalttal borítják a napokban, lehetővé téve ezáltal a környező városokba való üzemanyag- és időtakarékos közlekedést. Mivel a tóthfalui fociakadémiára is egyre többen érkeznek, így egyre forgalmasabb ez a szakasz, ahogy azt a helybeli Bontovics István is elmondta a jelenleg zajló munkálatok kapcsán.

Az útszakaszon most még folynak a munkálatok, ám néhány napon belül véget érnek (Jenei Klementina felvétele)

Az útszakaszon most még folynak a munkálatok, ám néhány napon belül véget érnek (Jenei Klementina felvétele)

– Jó néhány éve szerettük volna, mi tóthfaluiak, hogy ez az útszakasz járható legyen. Kiváltképp az én álmom volt, ami valóra válni látszik, ugyanis javában folynak a munkálatok. Azt szerettük volna elérni, hogy az út létrejöttével összekapcsoljuk Tóthfalu helyi közösségét Bogaras helyi közösségével, valamint ennek köszönhetően Magyarkanizsa községet Zenta községgel. A kezdeményezés eredményeképpen a tanyákat is jobban bekapcsoljuk a körforgásba, amire hosszú éveket kellett várni. Fokozatosan épült ki, az pedig, hogy pár napon belül teljesen kész lesz, külön öröm számunkra, hiszen ennek köszönhetően a Nyers István Labdarúgó-akadémia növendékei is könnyebben el tudnak majd jutni Tóthfaluba és vissza, és azoknak is, akik például Topolya irányából jönnek, rövidebb utat kell majd megtenniük, mint korábban. Ezt az utat a helyiek is előszeretettel használják, csakúgy mint a velebitiek, sőt az áruforgalmat bonyolítók is gyakran rövidítenek erre, ugyanakkor Csantavérre is könnyebben eljuthatunk ennek az útnak köszönhetően – mondta Bontovics István, a tóthfalui helyi közösség tanácsának tagja, aki Pálfi Ervinnel, a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat igazgatójával tekintette meg a folyamatban lévő munkálatokat, aki tájékoztatásul elmondta, hogy Tóthfalu mellet Horgoson és Kispiacon is hasonló munkálatok zajlanak.

– A beruházás összértéke 6,2 millió dinár, amit a Vojput Közvállalat végez 2,7 kilométer hosszúságban. A Tóthfalut Bogarassal összekötő szakasz hossza mintegy 1,3 kilométer, aminek felső felületét először le kellett simítani, majd mart aszfalttal szórják meg, és ezt követően hengerrel tízcentis vastagságúra tömörítik, aminek köszönhetően tartós felület jön létre. Ennek az értéke 2,5 millió dinárt tesz ki – mondta el Pálfi Ervin.

Az útszakasz pár napon belül teljes mértékben járhatóvá válik, ami jelentős könnyítést eredményez majd az ott lakóknak és az arra közlekedőknek is, akik időt és pénzt takaríthatnak meg ezáltal.