2024. április 26., péntek

Temeriniek Magyarország bajnokai

A XII. Pontyfogó Országos Bajnokságon mind a klubok, mind a csapatok versenyében aranyérmesek a temeriniek

A magyar országos pontyfogó bajnokság harmadik, mindent eldöntő fordulóját a hírneves Maconkai-víztározón tartották. Az első és a második forduló igencsak szoros eredményei alapján több csapat is meg klub is pályázhatott a bajnoki címre.

A helyszínen levő elemzőket és tudósítókat – a hazai szurkolókkal ellentétben – azonban igencsak meglepte, hogy a Bait Maker–SBS–Extra Carp Team névre hallgató klub meglehetősen hamar elhúzott, és ha nem is hagyta állva a mezőnyt, de előnye tekintélyes volt. Hasonlóan alakult a csapatok versenye is, amelyben a szakma – de nem a hazai szurkolók – nagy meglepetésére a temerini Extra Carp Team tört az élre. A Balogh Tibor, Balogh Hunor és Simon Csaba összeállítású csapat a Maconkán évek óta fellép, halmozza a dobogós helyezéseket, és mondhatni, hazai pályán játszott. A verseny befejeztével Balogh Hunor, aki rovatunk rendszeres tudósítója, üzenetben csak annyit írt: „Mindent vittünk!”

Ez alatt az értendő, hogy mindent hoznak, és a magyar bajnoki cím jön Temerinbe. Ne fogja senki se vallatóra a térképet, Temerin továbbra is itt van. Csupán az újabb kori történelem hozta úgy, hogy a temeriniek Magyarország bajnokságán is ott lehetnek. Balogh Hunor azonban nem fogja megúszni a kétszavas üzenettel, tőle mind a szurkolók, mind a szakma bővebb beszámolót vár Horgászat-Vadászat című rovatunkban. Amint a bajnok kipiheni magát.