2024. április 26., péntek

Jól halad a munka

Folytatódik a szennyvízhálózat fővezetékének építése Kishegyesen

Bő egy héttel ezelőtt megkezdődött Kishegyes község szennyvízhálózata fővezetékének építése Kishegyes településen is. A munka a Széles utcában vette kezdetét, és át fog haladni a településen Szeghegy irányába. A fővezeték teljes hossza 11 kilométer lesz, Kishegyest összeköti Szegheggyel és Bácsfeketeheggyel, és a Bácsfeketehegy mellett épülő szennyvíztisztítóba fogja összegyűjteni a község szennyvizét.

Munkagépek és munkások foglalják el az úttest egyik oldalát (Lakatos János felvétele)

Munkagépek és munkások foglalják el az úttest egyik oldalát (Lakatos János felvétele)

A szennyvízhálózat fővezetékének lefektetése gyors ütemben halad, a munkálatok a Széles utcából áthelyeződtek a Vasút utcába. Ezt követően a Kossuth Lajos utcában, a Kertsoron, a Liget utcában, a Verbászi út egy részén, a Munkácsy Mihály utcában, az Alvég utca egy szakaszán és a Híd utcában fognak folytatódni, majd elhagyják a lakott települést, Szeghegy irányába. A fővezeték háromszor fogja keresztezni a Krivaja folyó nyomvonalát, s ezekben az esetekben a folyó alatt fogják átvezetni a csövet a kivitelezők. A vezeték teljes hosszán 320 helyen fognak kialakítani tisztító aknákat, amelyek a tisztítás mellett csatlakozási pontként is fognak szolgálni. A teljes projektum értéke meghaladja a 700 millió dinárt, és 600 nap áll a kivitelező rendelkezésére, hogy befejezze. A jelenlegi munkatempó mellett várhatólag nem kell csúszásokra számítani. A szennyvízhálózat kiépítésének következő szakasza a másodlagos és harmadlagos vezetékrendszer kiépítése lesz, amelyen keresztül a háztartások fognak csatlakozni a fővezetékre.

A szennyvízhálózat lefektetési munkálatai miatt a Vasút utcában az úttest egy részén munkagépek és munkások vannak. Emiatt az arra közlekedőnek ajánlatos fokozottan figyelniük és óvatosan közlekedniük.