2024. április 26., péntek
EGYÓRÁS FIGYELMEZTETŐSZTRÁJK HÓDSÁGON

Koronavírus-tesztelést követelnek a Magna Seating gyár dolgozói

Két dolgozónő és négy családtag vesztette el a harcot a vírussal szemben

A hódsági Magna Seating dolgozói ma reggel nem vették fel a munkát, hanem egyórás figyelmeztető sztrájkot tartottak, miután kiderült – és ezt az ágazati szakszervezet is megerősítette –, hogy a kollektíva két dolgozónője és négy családtagjuk elhunyt a koronavírus-fertőzés szövődményeiben. A dolgozók követelték, hogy valamennyi dolgozót haladéktalanul teszteljenek le – tudósít a Vajdasági RTV.

A kanadai-cseh vállalat három éve van jelen Szerbiában, Hódságon autóüléshuzat gyártásával foglalkozik és jelentős számú, mintegy 1200 dolgozót foglalkoztat. A szakszervezet szerint elképzelhető, hogy nagyobb a fertőzöttek száma, mint amennyiről tudnak, ugyanis csaknem kétszázan meg sem jelennek a munkahelyükön, részben azért, mert félnek a fertőzéstől. A vállalat vezetősége ugyanakkor azt állítja, hogy 15 fertőzött van a gyárban.

A tiltakozó munkások reggel követelték a munkaadótól, hogy sürgősen végezze el az üzem dolgozóin a PCR-tesztelést, mert szerintük 15-nél nagyobb lehet a fertőzöttek száma, mint ahogyan azt a vállalat vezetősége állítja.