2024. április 26., péntek

Moldáv ellenféllel kezd a TSC

A vasárnapi első selejtezőkörös sorsolás után hétfőn délben kihúzták a második kör párosításait is a BL-ben. Ennek értelmében a Ferencváros a svéd Djurgården elleni továbbjutás esetén a Celtic–Reykjavík párharc győztesével mérkőzik. A Crvena zvezda a gibraltári Europával kezd, a későbbiekben pedig a Dinamo Tbiliszi–Tirana összecsapás továbbjutójával csatázhat.

A vajdasági futballszeretők számára ennél is érdekesebb fejlemény, hogy a topolyai TSC megkapta ellenfelét az Európa-liga-selejtezőben. A kék-fehérek a moldáv Petrocub Hîncești ellen idegenben debütálnak az európai kupaporondon. A belgrádi Partizan a lett RFS-sel kezd hazai pályán. A magyar csapatok közül kettő játszhat hazai pályán: a Honvéd a Turku, a Fehérvár a Bohemian ellen lép pályára, míg a Puskás Akadémia a svéd Hammarby együtteséhez utazik.

Mindkét kupasorozat esetében augusztus 26-án és 27-én rendezik a mérkőzéseket.

BL, a 2. selejtezőkör sorsolása, érdekesebb párharcok: Celtic/Reykjavík–Ferencváros/Djurgården, Dinamo Tbiliszi/Tirana–Crvena zvezda/Europa. El, 1. selejtezőkör, érdekesebb párharcok: TSC–Petrocub Hîncești, Partizan–RFS, Honvéd–Turku, Hammarby–Puskás Akadémia, Fehérvár–Bohemian, Hafnarfjardar–DAC.