Fontos telefonszámok Vajdaságban

Vajdasági Közegészségügyi Intézet 021/4897-800, 064/8028-894 és 064/8028-895 Zombori Közegészségügyi Intézet 025/412-888 és 062/1956-866 Pancsovai Közegészségügyi Intézet 013/322-965 és 062/886-9721 Mitrovicai Közegészségügyi Intézet 022/610-511, 064/8092-911 és 064/8092-938 Szabadkai Közegészségügyi Intézet 024/571-333 és 064/1009-276 Nagykikindai Közegészségügyi Intézet 0230/421-102, 062/8833-841 és 062/8833-877 Nagybecskereki Közegészségügyi Intézet 023/566-345 és 069/210-1102

Bővebb információkért kattintson ide

Építik és szépítik a falut

Felújította a helyi művelődési házat a Felsőhegyi Önkéntes Központ

zs

2020. augusztus 5., 10:49

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

A Felsőhegyi Önkéntes Központ 2018-ban kezdte meg a művelődési ház felújítását. Ezzel kapcsolatban Ősz Szabó Norbert, a szervezet elnöke elmondta, hogy hol csak ők maguk, hol a Népdalbarátok Klubjával összefogva jótékonysági bálokat szerveztek, amelyeknek a bevételét (illetve annak egy részét) a művelődési ház felújítására fordították. Ezekből a bevételekből két év alatt látványos eredményeket értek el, csaknem húsz év után szinte teljesen megújult a művelődési ház.

Mintegy két évtized után kívül-belül megújult a művelődési ház

Mintegy két évtized után kívül-belül megújult a művelődési ház

– 2018-ban megtörténtek a belső festések, lecseréltük a függönyöket, a lámpatesteket az épület belső részén. 2019 tavaszán átfestettük az ablakokat és felújítottuk a nyugdíjasok termét is. Júniusban önerőből és az adományozók segítségével sikerült felújítanunk a konyhát. Ez a helyiség valójában nem konyhaként működött, csak egy mosdó volt bent, ám ki tudtunk alakítani egy komplett konyhát tűzhellyel, mosogatógéppel, konyhabútorral. Ősszel ismét kezdődtek a bálok, és pályázatok útján is nyertünk eszközöket a kultúrházba. Az idén június folyamán teljesen felújítottuk a művelődési ház mellékhelyiségeit. Megtörtént a vécék kicserélése, a kézszárítók felszerelése, valamint a rendkívül rossz állapotban lévő nyílászárók cseréje is. A májusi nőnapi bálunk bevételéből egy díszkutat vásároltunk, amit a falu védőszentje, Szent Orbán napjára fel is állítottunk. Ez egy boroshordó, egy dézsa, ami Felsőhegyet mint szőlőhegyet jelképezi, és a művelődési ház oldalánál helyeztük el. Június végén tartottunk egy mulatós estet, amelynek a bevételéből júliusban elvégeztük a művelődési ház teljes külső festését is – hangsúlyozta Ősz Szabó Norbert, aki hozzátette, hogy augusztus folyamán új kivilágítást is kap a művelődési ház, vagyis a régi, elavult lámpatesteket modern ledreflektorokra cserélik, az épület pedig esténként ki lesz világítva.

Jelenlegi működésükről elmondta, hogy a civil szervezet tánccsoportját a nyár folyamán is megszervezik, a járványhelyzet miatt szabadtéren. Őszre bálokat, gyerekprogramokat szerveznének, reményeik szerint lehetőségük lesz megvalósításukra. A tevékenységeikbe a fiatalok is bekapcsolódtak, februárban pedig egy kézművescsoporttal is bővült a tagságuk.

– Nagyon örülünk annak, hogy olyan 18-20 év körüli fiatalok is tevékenykedni kezdtek, akik eddig nem tartoztak az önkéntes központhoz. A művelődési háznak van egy régóta elhanyagolt helyisége, egy pinceklub, aminek ők kezdték meg a felújítását. Ehhez tőlünk kapták a megmaradt festéket, glettet, ők pedig elvégzik a munkálatokat. Bízunk benne, hogy őszre sikerül megszerveznünk egy jótékonysági bált, aminek a bevételét ennek a klubhelyiségnek a szebbé tételére fordíthatjuk. Csocsóasztalt, darts-táblát, plazmatévét is szeretnénk ide beszerezni, és olyan helyiséget alakítunk majd ki, ahol esténként összejöhet az ifjúság, és a fiatalok együtt szórakozhatnak, társasjátékozhatnak, meccset nézhetnek. A kézművescsoport hamarosan hivatalosan is megalakul. Az ősz folyamán szeretnénk egy kanapét felújítani újrahasznosított farmerokból, illetve a régi székeket is felújítanánk dekupázzsal. Így az egyik csoport a másiknak tud segíteni. Ezért is szeretnénk minél több embert bekapcsolni az önkéntes központ munkájába – magyarázta az önkéntes központ elnöke, aki a további terveikről elmondta, hogy továbbra is az a céljuk, hogy minél élhetőbb legyen a falu, ezért a báljaik bevételét a következő időszakban is erre fordítják. Ehhez természetesen szükség van a koronavírus-járvány csendesedésére is, hiszen a korlátozó rendelkezések az önkéntes központ működését is megzavarták.

– A húsvéti tojásvadászat az idén sajnos elmaradt, és egy bált is le kellett mondanunk. Amint azonban enyhült az intézkedések szigora, rögtön akcióba léptünk, folytattuk a felújításokat, ruhaakciót tartottunk, igyekszünk minél előbb lépni. A nyárból is próbáljuk a lehető legtöbbet kihozni, és minél több aktivitást véghezvinni – foglalta össze Ősz Szabó Norbert.


!A cikkhez nem kapcsolódik más írás.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége