2024. április 26., péntek
EURÓPA-LIGA

Visszatér a csúcsfutball

Csaknem öt hónapnyi szünet után ma este visszatér az Európa-liga, pénteken pedig már Bajnokok Ligája-csatákat is láthatunk. A koronavírus-járvány miatt az El-ben a nyolcaddöntő párharcai közül hatban meg tudták rendezni az első meccseket, de az Inter–Getafe és a Sevilla–Roma rangadóra már nem került sor. Ezeket a párosításokat egyetlen semleges helyszínen játsszák, a többi esetben az első mérkőzéseken idegenben szereplő együttesek fogadják riválisaikat. Az összecsapásokat természetesen nézők nélkül, zárt kapuk mögött tartják meg. A nyolcaddöntős viadalok után a csapatok Németországba teszik át székhelyüket, ugyanis a negyeddöntőket négy németországi helyszínen (Duisburg, Düsseldorf, Gelsenkirchen, Köln) bonyolítják le, egymeccses párharcokkal.

Ma este (21 óra) két végső esélyes, az Inter és a Manchester United is pályára lép. A milánói gárdának nem lesz egyszerű dolga a Getafe ellen, hiszen a spanyol együttes nem egyszer megnehezített a nagyok dolgát a La Ligában. Kétségtelen azonban, hogy a bajnokságok újraindulása óta Bordalas legénysége pocsék formát mutat: utóbbi 5 meccséből egyet sem nyert meg a madridi klub. Ole Gunnar Solskjær Vörös Ördögei akár az utánpótlás fiataljaival is kiállhatnának a felső-ausztriai LASK ellen, hiszen az odavágón fölényes, 5:0-s diadalt arattak.

A másik két párharc (18:55) ennél jóval izgalmasabb lehet: a donyecki Sahtar 2:1-es előnyből várja a német Wolfsburgot, a török Başakşehir pedig az 1:0-s fölényt próbálja megtartani a dán Köbenhavn vendégeként. A sorozat a nyolcaddöntők után azonnal folytatódik. A negyeddöntőket hétfőn és kedden tartják, az elődöntőkre augusztus 16–17-én kerül sor, a finálét pedig augusztus 21-én rendezik Kölnben.