2024. április 26., péntek

Hat beteg az intenzív osztályon

A Szabadkai Közkórház Covid-részlegében jelenleg 95 beteget ápolnak

A Szabadkai Közkórház keddi jelentése szerint az intézmény koronavírusos légúti megbetegedésekkel foglalkozó osztályán az elmúlt 24 órában összesen 50 vizsgálatot végeztek el. Ebből harminc csupán ellenőrző vizsgálat volt. Hat személyt további kórházi kezelés céljából az intézményben tartottak. Ezen időszak alatt öt személyt engedtek haza – ők az elkövetkező időszakban otthoni karanténban lesznek, és gyógyításuk is otthoni körülmények között zajlik.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

A kórház Covid-részlegében, amely magában foglalja a Covid-központot, a fertőző osztályt, valamint az intenzív osztály egy részét, jelenleg 95 beteget ápolnak.

Hat pácienst az intenzív osztályon kezelnek. Közülük négy beteg gépi lélegeztetésben részesül.

A kórház jelentése emellett arra is kitér, hogy az intézmény dolgozói között nem regisztráltak újabb koronavírus-fertőzést.

A Szabadkai Közkórház Covid-részlegében ápoltak hozzátartozói mindennap (beleértve a hétvégéket és az ünnepnapokat is) 15 és 16 óra között kérhetnek tájékoztatást a betegek hogylétéről. Az információkért az intézmény telefonszámát, a 024/555-222-t kell tárcsázni, és ott a megfelelő lokált kell kérni. Az intenzív osztály koronavírusos betegeket ápoló részlege a 343-as lokál alatt található, míg a frertőző osztály eléréséhez a 261-es lokált kell kérni. Az egyes számú Covid-központ hívószáma 484, míg a kettes számú Covid-központ száma 290.