2024. április 26., péntek

Tömegek a fürdőkben

A hétvégi kánikula rengeteg turistát vonzott Vajdaság más településeiről, Belgrádból, Közép-Szerbiából Pacsérra és Bácskossuthfalvára

A hétvégi kánikula megtöltötte fürdőzőkkel a több hetes szünet után csütörtökön újra megnyitott bácskossuthfalvi Rekreációs Központ fürdőmedencéit, illetve a több belgrádi sajtóorgánum által is népszerűsített Pacséri Gyógyfürdőt. Rengeteg szabadkai, zombori, verbászi, újvidéki, belgrádi és közép-szerbiai város rendszámtáblájával rendelkező autó várakozott a parkolókban mindkét fürdőhelyen.

Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana

Fotó: Kazinczy Paszterkó Diana

A Reki igazgatója, Kucor Róbert hangsúlyozta, hogy több egészségügyi intézkedést hoztak a fürdőzők egészségének érdekében, egyebek mellett belépéskor megmérik a vendégek lázát.

– A látogatóink biztonsága érdekében a fürdő területére történő belépéskor kötelező védőmaszkot viselni, ennek hiányában nem áll módunkban beengedni a kedves vendéget. Ugyanúgy előírt a védőmaszk használata a toalettek használatakor, és a büfében történő vásárlás, sorban állás alkalmával. A toalettek, öltözők használatára történő várakozás alkalmával kötelezően be kell tartani a 2 m-es távolságot, és védőmaszkot kell viselni. Továbbá használni kell a kihelyezett kézfertőtlenítőket, és a lábbelik talpának előirányozott fertőtlenítő szivacsokat. A vízben, napozáskor természetesen nem kell viselni a maszkot – tudtuk meg Kucor Róberttől, aki hozzá tette azt is, hogy a Reki rendkívül népszerű éjszakai fürdőzését a hét második felétől indítják be, ha azt az időjárás megengedi.

A Pacséri Gyógyfürdő vezetősége lapunkhoz eljuttatott közleményében, illetve a Facebook-oldalukon többedik alkalommal is megjelentetett bejegyzésében hangsúlyozottabban kéri a gyógyulni, üdülni vágyókat, hogy alaposan gondolják át ezekben a napokban azt, hogy valóban célba veszik-e a rózsaszínes-lilás sós gyógyvizet. A fürdő ugyanis a községi válságstáb által a koronavírus jegyében meghozott intézkedések miatt csupán 600 személyt tud vendégül látni egyszerre. Ezért mindentől függetlenül kénytelenek visszautasítani valamennyi olyan vendéget, aki ezen létszámon felül szeretne belépni. Mivel a fürdő az elmúlt hetekben több belgrádi médiumnak köszönhetően rendkívüli országos népszerűségre tett szert, ezért alakulhatott ki a belépőjegy vásárlására várakozókból vasárnap már a délelőtti órákban hosszan kígyózó, sűrű sor a bejárat előtt.