2024. április 26., péntek
NŐI VÍZILABDA

Lazić is Spanyolországot választotta

Az óbecsei születésű, korábban a székvárosi Vojvodinában, majd Olaszországban vízilabdázó Nada Mandić után a Crvena zvezda és a szerb női válogatott első számú kapusa, Vanja Lazić is bejelentette, a következő idénytől Spanyolországban folytatja pályafutását. Lazić a napokban írta alá szerződését a Sant Feliu együttesével. „Négy évet töltöttem a Zvezdánál, rengeteg tapasztalatot szereztem, ami bízom benne, hogy a javamra válik, ugyanakkor új motivációra, nagyobb kihívásra van már szükségem. Örülök, hogy lehetőséget kaptam a Sant Feliu-től, a spanyol bajnokság és a válogatottjuk erősségét nem kell ecsetelni, minden tekintetben a világ legjobbjai közé tartoznak. Az új egyesületem barcelonai, remek körülményeket és profi munkát biztosítanak, az elmúlt szezonban hetedikek lettek a spanyol bajnokságban, a biztos középmezőnyhöz tartoznak. Remélem, nem okozok csalódást nekik” – nyilatkozta Lazić.

A Spanyolországban pólózó szerb lányok száma így már háromra nőtt, a Taš 2000 és a Crvena zvezda egyik legnagyobb tehetsége, Nina Josifović már néhány éve a Barcelnetában pallérozódik.

A szerb válogatott játékosok zöme egyébként egyre jobban feltalálja magát világszerte, Lara Luka tavaly Dunaújvárosból az Egyesült Államokba igazolt, és egyelőre nem is tervezi, hogy visszajön Európába. Később csatlakozott hozzá Nađa Novaković is, de úgy néz ki, Marija Mijušković és Anja Mišković is a tengerentúlon vízilabdázik tovább. Dragana Ivkovićnak, a Crvena zvezda vezetőedzőjének a következő idényben nem lesz egyszerű dolga a címvédés tekintetében, hiszen az említett játékosok zöme eddig a piros-fehéreknél játszott, ráadásul a minap kiderült, több tapasztalt játékosára sem számíthat ősztől: Jovana Pantović a Vojvodinához igazolt, míg Ivana Ćorović és Tijana Jakovljević befejezték aktív pályafutásukat.