2024. április 26., péntek

Óbecsére Temerinből csak kerülővel

Hétfőn megkezdték az Újvidéki utca telepi (Óbecse felé) szakaszának felújítását. A munkálatok idejére teljes forgalomleállítás van érvényben! Gépkocsival csak kerülőúton (Szenttamás felé) lehet eljutni Óbecsére, illetve Zentára. Az útkarbantartó közvállalat még tavaly, a felújítás és aszfaltozás előkészítésére felmarta az aszfaltot, aminek következtében mintegy két kilométeres szakaszon nagyon rázós lett az út a gépkocsik és a motorosok számára.

A teljes felújítást mintegy 700 méteres szakaszon kezdték el a város végétől Óbecse irányába, a munkálatok várhatóan a hét végéig tartanak. Ezt követően az Almás utcától a város központja felé folytatják a felújítást mintegy 1300 méteren. Ez a munka is egy hetet vesz majd igénybe. Mivel a munkálatok idejére az utat lezárták, változások történtek a Városi Közlekedési Közvállalat megállóira vonatkozóan is Az utolsó buszmegállót a telepi templommal szemben a Kis Ferenc utcához helyezték át. Az önkormányzat kéri az érintett polgárok megértését. A regionális út karbantartása nem a község hatáskörébe tartozik.

***

A járvány erősödésének kezdete (június eleje) óta a fertőzöttek száma a pénteki nappal bezárólag a községben 95. Az önkormányzat honlapján köszönetet mondott mindazoknak, akik tiszteletben tartják a bevezetett intézkedéseket, de nyomatékosan felszólította mindazokat, akik nem tartják be azokat, hogy viselkedjenek felelősségtudóan maguk és mások érdekében! Ez a felszólítás jórészt a vendéglátóipari létesítményekre vonatkozik, azokra, ahol nem tartják be a 2 méteres távolságot, és nem viselnek maszkot, és nincs mód a távolságtartásra.

A közzétett figyelmeztetést az önkormányzat annak érdekében tette, hogy ne kelljen pénzbírsággal sújtani a vendéglátóipari létesítményeket, a piacozókat és a rendelkezéseket megszegő polgárokat.

Bár a községi válságtörzs a kialakult járványügyi helyzet miatt az elmúlt napokban nem hozott szigorításokat, érvényben maradtak a múlt heti döntések. Ezek értelmében 15 napra bezárták a fürdőközpontot, nem üzemel az uszoda és a termálfürdő sem. Vasárnap elmaradt a július végi vásár is.