2024. április 26., péntek

Ösztöndíjpályázat hiányszakmát tanuló elsősök részére

Szabadka Város Ösztöndíjbizottsága értesíti a polgárokat, hogy pályázatot írtak ki a műszaki hiányszakmát tanuló első osztályos középiskolások részére.

Az ösztöndíjra műszaki hiányszakmát tanuló első osztályos, hároméves szakokon tanuló középiskolai diákok pályázhatnak, akik a Szerb Köztársaság állampolgárai, illetve a műszaki hiányszakmát oktató középiskola III. fokozatú szakirányának első osztályába nappali tagozatos diákként iratkoztak be.

Az ösztöndíjat 30 diáknak ítélik oda. Az ösztöndíjat a 2020/2021-es tanévben osztják ki, folyósítása tíz egyenlő részletben történik. Az ösztöndíj havi részlete 3000 dinár.

A kitöltött jelentkezési laphoz a diákoknak mellékelniük kell egy rövid életrajzot, igazolást arról, hogy a műszaki szakiskola hároméves szakának első osztályába nappali tagozatos diákként iratkoztak be, az általános iskola 6–8. osztályának bizonyítványáról készült hitelesített fénymásolatot, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat vagy a Köztársasági Nyugdíjbiztosítási Alap bizonylatát arról, hogy a szüleik munkanélküliek, két tanú hitelesített nyilatkozatát az egy háztartásban élők számáról, és bizonylatot az egy háztartásban élők előző két hónapban megvalósított összbevételéről. A jelentkezési űrlap átvehető a Városi Ügyfélszolgálatban, illetve letölthető Szabadka Város honlapjáról, a www.subotica.rs címen.

A pályázatok benyújtási határideje augusztus 31-e.

Bővebb információ Szabadka Város Közigazgatási Hivatala Társadalmi Tevékenységek Titkárságán igényelhető: személyesen Szabadkán a Városháza harmadik emeletén lévő 305-ös irodában, vagy telefonon a 024/626-883-as és a 024/626-718-as számon.