2024. április 26., péntek
NBA

Semmi kiszámítható

Öt felkészülési meccset játszottak a csapatok az orlandói NBA-buborékban hétfő este-kedd hajnalban, és ebből három találkozón is vaskos meglepetés született. A papírformát csak a Lakers és a Utah szállította: a Taviak úgy is megverték a Washingtont, hogy LeBron James és Anthony Davis pihent, a Jazz végig vezetve nyert a rengeteg alapember nélkül felálló Brooklyn ellen.

A játéknapon két nagy bajnokesélyest is megvertek: a Clippers a Sacramentóval játszott, és bár Paul George-ék három és fél negyeden át vezettek – a harmadik negyed derekán 79:58-ra –, végül mégis a Kings örülhetett (102:106). A győztes első számú pontgyárosa Bogdan Bogdanović volt, a szerb oroszlánrészt vállalt a fordításban, négy triplát a helyére küldve, összesen 21 pontig jutva.

A másik váratlan vereséget a Milwaukee szenvedte el a New Orleanstől. Az alapszakasz fő MVP-esélyese, Giannis Antetokounmpo 30 pontot szórt, ám társai közül csak Middleton (16) tudott úgy-ahogy csatlakozni hozzá a termelésben. A Pelicans a harmadik negyed végére fordította meg az eredményt, az utolsó percekben pedig egészen komoly különbséget (103:124) alakított ki, a 4/7-tel triplázó Reddick mellett további öten dobtak legalább 12 pontot.

Végig hátrányban volt, majd ki is kapott (110:114) az Orlandótól a Denver, amely így három felkészülési meccséből csak egyet, az első nyerte meg. Nikola Jokićnak egészen különös napja volt, vélhetően szándékosan: a zombori egyetlen kétpontos dobást emelt fel, ami célt tévesztett, így 6 lepattanóval és 5 assziszttal zárt, pont nélkül.

NBA, felkészülési mérkőzések: LA Lakers–Washington 123:116, LA Clippers–Sacramento 102:106, Brooklyn–Utah 107:112, Denver–Orlando 110:114, Milwaukee–New Orleans 103:124.