2024. április 26., péntek

Pásztor tárgyalt a választási listák képviselőivel

Megtartotta az egyeztetéseket a Vajdasági Képviselőház összetételéről Pásztor István, a tartományi parlament elnöke annak a hét választási listának a képviselőivel, akik mandátumot szereztek a tartományi parlamentbe.

Zajlanak az egyeztetések (Ótos András felvétele)

Zajlanak az egyeztetések (Ótos András felvétele)

Pásztor a tartományi kormány épületében az Aleksandar Vučić - A gyerekeinkért, az Ivica Dačić - Szerbiai Szocialista Párt - Egységes Szerbia - Dragan Marković Palma, a Vajdasági Magyar Szövetség - Pásztor István, a Vajdasági Front, a METLA 2020, a Szerbiai Királyságért, valamint a dr. Vojislav Šešelj - Szerb Radikális párt listájának képviselőivel tárgyalt.

Egyetértés született afelől, hogy az új összetételű tartományi parlament első ülésére július 31-én kerül sor 10 órától, az Újvidéki Vásár "Master" kongresszusi központjának nagytermében. Ezen az ülésen megerősítik a küldöttek mandátumát, kialakulnak a frakciók, megválasztják a parlamenti elnököt és alelnököt, valamint megnevezik a főtitkárt.

Pásztor kiemelte, a járványügyi okok miatt tartják az ülést a Vásáron, hiszen a nagyobb tér miatt így be tudják tartani az egészségügyi óvintézkedéseket.

Hangsúlyozta, hogy az egyeztetések konstruktívan zajlottak, minden fontos technikai és procedurális téma szóba került az első ülést illetően. Pásztor azt is elmondta, hogy megtörténtek az első beszélgetések arról, kiket jelölhetnek a parlament tisztségeire, valamint a frakciók alakításának módja is szóba került.

________________________

A cikkhez GALÉRIA is tartozik.