2024. április 26., péntek
NBA

Jokićék győzelemmel kezdtek

Szerda éjjel, csütörtök hajnalban négy és fél hónapnyi szünet után ismét NBA-mérkőzéseket láthattak a szurkolók. Igaz, a megszokottnál rövidebb, 40 perces, valamint egyelőre csak bemelegítő jellegű találkozókról van szó, de a rendkívüli kényszerszünet ideje alatt sokan azt is kétségbe vonták, hogy egyáltalán létrejöhet az orlandói NBA-buborék, így mindenképp sikerként lehet elkönyvelni a meccseket. Az első játéknapon a Denver is pályára lépett a Washington ellen. Nikola Jokićék a második negyedben alakítottak ki komolyabb különbséget (32:19), és bár a Wizards a hajrára visszajött a meccsbe (79:79), az utolsó percek a Nuggetsről szóltak (89:82). A szerb hozta sokoldalú formáját, 16 pont mellett 7-7 lepattanót és gólpasszt is gyűjtött. A meccs szenzációja a 20 éves szudáni–amerikai Bol Bol volt, Manute Bol fia. A Denver 218 centis centere 16-10-es dupla duplával mutatkozott be, és 6 látványos blokkolást is bemutatott.

A Sacramento a Miamival játszotta első meccsét. A Kings 17 pontos hátrányból (56:39) is visszakapaszkodott a hajrára, de nem tudott fordítani. Nemanja Bjelica csapata második legjobb dobójaként 13 pontig, Bogdan Bogdanović 3-ig jutott.

NBA, felkészülési meccsek: LA Clippers–Orlando 99:90, Denver–Washington 89:82, Brooklyn–New Orleans 68:99, Miami–Sacramento 104:98.

Westbrook meggyógyult

Russell Westbrook meggyógyult, így csatlakozhatott a Houston Rockets együtteséhez. A 2017-es alapszakasz legértékesebb játékosának megválasztott irányító megfertőződött a koronavírussal, ezért nem tarthatott társaival a floridai Orlandóba, ahol 22 csapat egy zárt „buborékban” fejezi be az idényt. Westbrook múlt hétfőn jelentette be, hogy elkapta a betegséget, emiatt csak egy héttel később utazhatott Orlandóba, ahol szerdán edzhetett először a társaival. A kilencszeres All Star-válogatott játékos elmondása szerint az egyetlen tünete az orrfolyás volt, most pedig már remekül van, és alig várta, hogy elkezdhesse a munkát. A 31 éves kosaras, aki maszkban beszélt a média képviselőivel, azt kérte az emberektől, hogy ne vegyék félvállról a világjárványt, és felhívta a figyelmet a maszkviselés fontosságára.