Fontos telefonszámok Vajdaságban

Vajdasági Közegészségügyi Intézet 021/4897-800, 064/8028-894 és 064/8028-895 Zombori Közegészségügyi Intézet 025/412-888 és 062/1956-866 Pancsovai Közegészségügyi Intézet 013/322-965 és 062/886-9721 Mitrovicai Közegészségügyi Intézet 022/610-511, 064/8092-911 és 064/8092-938 Szabadkai Közegészségügyi Intézet 024/571-333 és 064/1009-276 Nagykikindai Közegészségügyi Intézet 0230/421-102, 062/8833-841 és 062/8833-877 Nagybecskereki Közegészségügyi Intézet 023/566-345 és 069/210-1102

Bővebb információkért kattintson ide

Friss energiák és megújult stílus

Szalma Brigitta

2020. július 25., 08:16

Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásban

A Sin Seekas zenekarral legutóbb a szabadkai Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ színpadán találkozhattunk. Pontosabban fogalmazva, a legutóbb ott láthattuk zenélni az együttest, hiszen a koronavírus-járvány miatt a csütörtök estére tervezett koncertjüket csak felvételről láthatjuk. A Sóti Juli (ének), Pintér Tamás (gitár, ének), Dienes Tamás (dob), Pósa Fanni (kürt) összetételű zenekar nemrég Nemes Lajos Győzővel (trombita) és Szűcs Dáviddal (basszusgitár) egészült ki. A VM4K-ban rögzített koncerten a régi Sin Seekas dalok mellett újakat is hallhatunk. Sóti Juli énekesnőt kérdeztük az elmúlt időszakról, az online koncertről és az elmaradt nyári fellépésekről.

(fotó: Szalma Brigitta)

(fotó: Szalma Brigitta)

Újult erővel, új tagokkal vágtatok volna neki ennek a nyárnak, de a vírus közbeszólt. Milyen fellépésekre, fesztiválokra kaptatok meghívást?

– A zenekaron belül tagcsere történt. Úgy alakult, hogy Fanni, a zenekar tagja a határzár miatt nem tudott hazajönni, így egy öttagú felállást láthat majd a közönség. Egy új basszusgitáros és egy új trombitás került a csapatba. Nemes Lajos Győző az új trombitásunk és Szűcs Dávid az új basszusgitárosunk. Most léptünk színpadra először ebben a felállásban. Sajnos a nyáron minden koncertet, fesztivált lemondtak. Úgy alakult, hogy ez az egyetlenegy online koncertünk lesz megtartva. Meghívást kaptunk egy fesztiválra, de a szervezők úgy döntöttek, hogy másik időpontban tartják meg. Ebben az időszakban nem tudtunk koncertezni, hanem csak próbálni, így össze tudtuk hozni a csapatot. Ez most egy jó kis összeállítás. Semmi sem történik hiába és véletlenül, hiszen mindig úgy alakulnak a dolgok a zenészismerettségeknek és a zenészismerősök zenekari bejövetelének köszönhetően, hogy a végén minden harmóniába kerül.

A koncerten a régi kedvencek mellett az új dalok is felcsendülnek majd. Feldolgozásokat is fogtok játszani?

– Feldolgozásokat nem játszunk, csak saját dalokat. Decemberben nyertünk egy versenyt, és megnyertem a legjobb női rapper kategóriát a Sin Seekas által. A Bélyeg (Eci, peci) című dalunk elvitte a zenekart egy kicsit zúzósabb, torzított gitáros verzióba. Mivel most nem tudtuk átlépni a határt, és nem tudtuk elmenni játszani a Reggae Campra, a Művészetek Völgyébe és a Fishing On Orfűre, így átléptük a saját határainkat, és olyan zenei stílusokba is belekóstolunk, ami nem megszokott a Sin Seekastól. Próbáltuk egy kicsit kizökkenteni magunkat, és reméljük, hogy a közönséget is sikerül egy kicsit kizökkenteni. Nagyon szerethetőek a dalok. Legújabban magyar nyelven születnek a szerzemények, és sokszor rappelek is bennünk. Sokszor olyan témákat feszegetünk, amelyek nem biztos, hogy a legpozitívabbak az életünkben. A Pánik a levesben a pánikbetegségről szól, amely manapság sok embert érint. A másik ilyen dalunk a Ragad a múlt, amely arról szól, hogy sokszor nem engedjük el a múltbeli eseményeket. Ezek a témák sokakat érintenek, mégsem szoktunk róluk olyan részletesen beszélni.

Az elmúlt időszakban az egyik legkedveltebb dalotok a Víz, kaja, levegő című volt, amelyet a Ladánybene 27 zenekar énekesével vettetek fel. Hogyan jött létre ez az együttműködés?

– A Ladánybene 27 zenekarral és az általuk szervezett fesztivállal, a Reggae Camppal nagyon erős a kapcsolatunk, és jó barátságot ápolunk velük. A Hangfoglaló programban a Bodnár Tibor, a Ladánybene 27 zenekar gitárosa volt a mentorunk. Az évek során a két zenekar közel került egymáshoz. Amikor megszületett a Víz, kaja, levegő Pintér Tamás tollából, adta magát, hogy miért ne hívnánk meg László M. Miksát egy versszak eléneklésére. A Reggae Campen is fellépünk egymás után vagy előzenekarként, akkor miért ne kötnénk össze az egészet egy jó kis dallal. Sok olyan közös élményünk volt, amely megindokolja ezt a dalt. Az idén előzenekarként turnéztunk volna velük, csak a járvány miatt ez a következő évre tolódott. Reméljük, hogy a jövőben sor kerül rá.

 


!A cikkhez nem kapcsolódik más írás.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége