2024. április 26., péntek

Utazási támogatás a középiskolásoknak Szabadkán

Szabadka Város Közigazgatási Hivatala Társadalmi Tevékenységek Titkársága értesíti a nyilvánosságot, hogy megkezdték a középiskolások utazási támogatására vonatkozó igénylések felvételét.

Azok a középiskolások, akik Szabadka Város területén járnak középiskolába, havi bérletüket abban az iskolában intézhetik, amelybe járnak.

Azon szabadkaiak, akik Topolyára, Magyarkanizsára, Zomborba, Törökkanizsára vagy valamely más községbe utaznak iskolába, támogatott havi bérletet Szabadka Város Ügyfélszolgálatában igényelhetnek augusztus 14-éig. Az igazolásokat a havi bérletekhez augusztus 20-ától 31-éig munkanapokon 10 és 13.30 között tudják felvenni a közigazgatási hivatalban, a Szabadság tér 1. szám alatt, a városháza III. emeletén a 305-ös irodában.

A havi bérlet igényléséhez a diákoknak mellékelniük kell a személyi igazolványuk fénymásolatát (ha a diáknak még nincs, akkor az egyik szülőjéét), az iskolától kapott bizonylatot a beiratkozásról (a bizonylatnak tartalmaznia kell a szakmai profil megnevezését), valamint a pozitív tanulmányi eredményt igazoló okmányt (az iskola igazgatója és az osztályfőnök által aláírt, valamint az iskola pecsétjével ellátott diákkönyvecske hitelesített másolatát vagy a bizonyítvány hitelesített másolatát).

A diákoknak 1800 dinárt kell fizetniük a havi bérletek árából. Azok a diákok, akik nem tudják fizetni a havi bérlet árának rájuk eső részét, Szabadka Város Szociális Központjánál kérelmezhetik a havi bérlet fennmaradó részének kifizetése alóli felmentést.

Bővebb információ 024/626-883-as telefonszámon igényelhető.