2024. április 26., péntek

Vučić: Megelőztük Németországot

Szerbia a mai napon megelőzte Németországot a 100 000 lakosra jutó tesztelések számának tekintetében, Európában pedig az ötödik helyen áll az elvégzett koronavírus tesztek számát tekintve – nyilatkozta Aleksandar Vučić szerb államfő a Szerbiai Rádió és Televízió vendégeként.

Több teszt elvégzésével több fertőzésre deríthetünk fényt, de ezzel együtt sajnos a halottak száma is növekedni fog a járványstatisztikai kimutatásokban. Ennek ellenére úgy gondoljuk, azzal hogy több fertőzésre derül fény, több lakos jut célzott kezeléshez, és jobban elejét tudjuk venni a vírus terjedésének is – nyilatkozta.

Bejelentette, a tervek szerint egy hét múlva elkezdődik két újabb Covid-kórház létesítése, az egyiket Belgrádban, a másikat Kruševacon építenék meg.

Elmondta, igen nagy nyomás nehezedik a kórházakra, de pár nappal ezelőtt a helyzet sokkal rosszabb volt, különösen Belgrádban. Tutinban és Novi Pazarban, továbbá Sjenicán is sikeresen kontroll alatt tartják a járványt.

Vučić elmondta, az országban jelenleg 958 lélegeztetőberendezés van tartalékon, németországból a közeljövőben egy adomány érkezik majd, melyben Szerbia további berendezésekre számíthat.