2024. április 26., péntek

Drámai a helyzet Újvidéken

Bezárják a medencéket és a welness-központokat, de betiltják az ünnepségeket és a sportrendezvényeket is

Drámai a járványügyi helyzet Újvidéken - mondta ma Miloš Vučević polgármester. Jelenleg mintegy 800 aktív eset van a városban. Tegnap rekordszámú, 400 beteget vizsgáltak meg a Covid-rendelőkben, húsz százalékuk pedig súlyos klinikai képet mutat. Ha folytatódik ez a tempó, akkor már csak egy hétig lesznek szabad helyek a kórházakban - tette hozzá Vučević. 

- Mindenkinek maszkot kell viselnie és be kell tartania a kötelező távolságtartást. Ha csak ezt betartanánk, két hét alatt teljesen helyrehoznánk a helyzetet. Így elkerülhető lenne a rendkívüli helyzet bevezetése, amely minden bizonnyal negatív hatással lenne a város gazdaságára - szögezte le a polgármester.

A válságstáb ma délelőtti döntésének értelmében Újvidék város területén a már érvényben lévő óvintézkedések mellett július 17-től 24-ig bezárnak a nyílt és zárt téri medencék, Spa- és Wellness-központok. Emellett tilos ünnepségeket, sport és egyéb szórakoztató eseményeket szervezni.

A Tartományi Közegészségügyi Intézet jelentése szerint Vajdaságban az utóbbi 24 órában 179 új koronavírus-fertőzést regisztráltak, ebből 96-ot Újvidéken. A pandémia kitörése óta a tartományban összesen 3.346 esetet igazoltak, ebből 1380-at a székváros területén regisztráltak. Igor Mirović tartományi kormányfő tegnap bejelentette, hogy ezentúl a péterváradi katonakórház is fogadja a fertőzötteket.