2024. április 26., péntek
SPORTHÍREK

Meglepetés Virginiában

TENISZ

A nyugat-virginiai bemutató női tornáján a nagy kihagyás után visszatérőben levő egykori világelső veterán belga Kim Clijsters szép győzelemmel lepte meg szurkolóit. Kim ugyanis nyerni tudott az Australian Open idei bajnoknője, az amerikai Sofia Kenin ellen.

Berlinben csak a férfidöntőt játszották, és Dominic Thiem nagy csatában győzte le az olasz Matteo Berrettinit, míg a női döntőt és a bronzmeccseket a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt lemondták.

BERLIN. – A bemutató döntőjében, férfiak: Thiem–Berrettini 6:7, 6:4, 10:8.

BELGRÁD. – A kelet-európai bajnokságon: Tepavac–Pavlović 6:0, 7:6, Berankis–Nadaf 6:2, 6:1, Jandrić–Szavelyov 6:3, 6:2, Šabanov–Zukas 6:0, 6:3.

WHITE SULPHUR SPRINGS. – Az amerikai bemutatón, férfiak: Nakasima–Johnson 5:4, Sock–Fritz 5:3, Harrison–Paul 5:4. Nők: Clisjters–Kenin 5:3, Stephens–Brady 5:2, Pera–McHalle 5:3.

FORMULA–1

Vettel: Nem dőlt még el semmi

A Ferraritól az idény végén távozó, négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azt mondta, még semmi nem dőlt el a jövőjével kapcsolatban. Azt sem zárja ki, hogy egy év pihenőt tart. A 33 éves német a sport1.de portálnak azért nyilatkozott, mert felröppent a hír, miszerint tárgyalt a Racing Point istállóval, amely a 2021-es idényben az Aston Martin gyári csapataként indul a világbajnoki sorozatban. „Az egyetlen, ami biztos, hogy az idény végéig mindent el fogok követni azért, hogy a Ferrarival kijöjjünk a gödörből” – hangsúlyozta a pilóta, aki az idei első futamon a 10. lett, a múlt heti folytatás során pedig ütközött csapattársával, Charles Leclerc-rel, és kiesett.

NASCAR

Húszezren a bemutatón

Csaknem húszezer ember, a járvány óta a legnagyobb létszámú közönség előtt nyerte meg Chase Elliott az egyesült államokbeli NASCAR autós gyorsasági versenysorozat All Star-bemutatófutamát szerdán. A drukkerek a megfelelő távolság betartásával lehettek jelen a futamon, amely az USA legnépesebb sporteseménye volt a pandémia kitörése óta. A NASCAR vezetősége júniusban jelentette be, hogy a Tennessee állambeli Bristolba helyezi át az eredetileg május 16-ára Charlotte-ba kiírt All Star-viadalt. A 155 ezer néző befogadására alkalmas bristoli lelátóra mintegy húszezren válthattak belépőt.

SAKK – ZENTA

Pap őrzi vezető helyét

A zentai sakkfesztivál 6. fordulójában az éllovas Miša Pap nagymester sötét figurákat vezetve gond nélkül remizett Dejan Nestorović nemzetközi mester ellen, és továbbra is egy pont előnnyel vezet a táblázaton. Fontos győzelmet aratott a verseny első számú kiemeltje, a holland Ernst Sipke a felsőhegyi Juhász Bence, valamint Mihajlo Stojanović nagymester Balla Tamás-Kristóf felett, és felzárkóztak az élmezőnybe.

A 6. forduló fontosabb eredményei: Nestorović D.–Pap remi, Paštar–Damjanović remi, Balla–Stojanović 0:1, Ernst–Juhász 1:0, Ivanović–Dimitrijević 1:0, Simonyi–Kisić remi, Kostić–Molnár 1:0, Vranić–Tisma remi, Csízik–Nestorović I. 0:1, Olajos–Muškinja 0:1. A pillanatnyi élcsoport: Pap 5,5, Ernst, Paštar, Nestorović D. és Stojanović 4,5, Damjanović és Ivanović 4 pont stb.

A B csoportban a topolyai Pajzer István újabb győzelmének köszönhetően őrzi vezető helyét. A 6. forduló utáni élcsoport: Pajzer 5, Manojlović 4,5, Stošić, Lončarski és Leskovac 4 pont stb.