2024. április 26., péntek

Harmincan maradtak augusztusra

Befejeződött a második iratkozási kör a középiskolákban

A múlt héten beszámoltunk róla, hogy lezajlott a középiskolába való iratkozás első köre. Az idén első alkalommal online, az eKözigazgatás portál segítségével is be lehetett iratkozni, nem volt kötelező személyesen elmenni az iskolába. Azok a diákok, akik az első körben nem nyertek felvételt egyetlen szakra sem, a második körben jelentkezhettek a megmaradt férőhelyekre. Kíváncsiak voltunk rá, hogy e második körben a vajdasági magyar végzősök melyik középiskolai szakokat választották.

A törökkanizsai Dositej Obradović Gimnázium és Szakközépiskolában a gépjárművezetői szakra egy diák iratkozott be. A zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Iskola banki és biztosítási ügyintéző szakára és az Egészségügyi Középiskola nőgyógyászati-szülészeti nővér szakára is egy-egy jelentkező adta át a szükséges dokumentumokat. A nagybecskereki Nikola Tesla Villamossági és Építészeti Iskola információs technológiai elektrotechnikusi szakát is egy tanuló választotta a második körben. Az óbecsei Műszaki Iskolában a fodrász szakra is egy jelentkező volt. Az újvidéki Svetozar Marković Gimnázium általános szakán két, az Április 7-e Egészségügyi Középiskola egészségügyi nővér-technikusi szakán pedig egy tanuló szeretne továbbtanulni. A Mihajlo Pupin Elektrotechnikai Középiskola médiavillamossági technikusi szaka is két jelentkezőt vonzott a második körben.

Az augusztusi iratkozási körre országos szinten harminc diák maradt, akik eddig nem nyertek felvételt egyik intézménybe sem.