2024. április 26., péntek

Nehéz csoportban a Partizan

Kisorsolták a második számú európai kosárlabda-klubtorna, az Eurokupa 2020/21-es idényének csoportkörös beosztását. Az egyetlen szerb képviselő Partizan a meglehetősen erős A csoportban kapott helyet az orosz Unics, a spanyol Joventut, az olasz Venezia, a török Bahçeşehir és a francia Bourg mellett. A hagyományos ligarendszerű, 10 fordulós csoportkör után az első négy gárda jut tovább a Top 16 fázisba, ahol négy újabb kvartettet alakítanak ki.

A tervek szerint a csoportkör szeptember 30. és december 16. között zajlik, a Top 16 december 30. és február 3. között lesz, majd a negyeddöntőkkel veszi kezdetét az egyenes kieséses szakasz. A Partizan az idei megsemmisített szezonban a Top 16 legjobb csapataként, 5/1-es mérleggel várta volna a negyeddöntőt, a minimális elvárás idén is a csoportkörből való továbbjutás lesz.

NBA

Harden és Westbrook nem utazott el

James Harden és Russell Westbrook, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Houston Rockets két klasszisa nem utazott el a csapattal Orlandóba, és nem vett részt a csapat első közös edzésén. A gárda edzője, Mike D’Antoni nem adott magyarázatot húzóemberei távollétére, az újságírók ezzel kapcsolatos kérdésére csak annyit válaszolt, hogy hamarosan csatlakoznak majd a kerethez.Van néhány dolog, amit nem lehet teljesen ellenőrzés alatt tartani. Ez a helyzet most nem ideális, de majd megváltozik. A döntésükből nem származik semmilyen hátrányunk” – nyilatkozta a szakember.
A járvány miatt márciusban félbeszakított bajnokság a floridai Disney Worldben folytatódik, ahol július végétől 22, a rájátszásba már bejutott vagy oda eséllyel pályázó csapat szerepel. A módosított alapszakasz augusztus 14-éig tart, minden együttesre nyolc találkozó vár. A rájátszás augusztus 17-én, a nagydöntő pedig szeptember 30-án kezdődik. A Houston első meccsét július 31-én vívja a Dallas Mavericks ellen.

Lebontották a Detroit legendás csarnokát

Irányított robbantással szombaton lebontották a Detroit Pistons egykori legendás csarnokát. A The Palace of Auburn Hills nevet viselő, 22 ezer néző befogadására alkalmas létesítmény az NBA történetének első olyan arénája volt, amelynek építését teljes egészében magánforrásból finanszírozták. Az 1988-ban átadott csarnok 2017-ig volt az együttes otthona. A Detroit ebben az arénában rögtön az első idényében, az 1988/89-es szezonban bajnoki címet nyert, amelyet egy évvel később meg is védett, majd 2004-ben is csúcsra ért az együttes.