2024. április 26., péntek

Ismét várja a fiatalokat a Place2Go!

A zentai fiatalok saját podcastot indítottak, augusztusra e-sport-bajnokságot terveznek

A zentai Place2Go közösségi ház az a hely, ahol hangulatos környezetben számítógépes játékokat lehet játszani, társasjátékozni és beszélgetni is lehet.

Horváth Zsolt archív felvétele

Horváth Zsolt archív felvétele

A rendhagyó helyet működtető fiatalok az utóbbi időben egy nagyobb szabású e-sport-bajnokságot rendeztek, a Twitchen podcastot indítottak. A koronavírus-járvány miatt ideiglenesen ők is lehúzták a rolót, nemrég viszont újra nyitottak, és most heti rendszerességgel a Twitch streamingszolgáltatón keresztül minden hétfőn este kilenc órától érdekes dolgokról beszélnek a Brozilla TV-n lévő Beastcast című podcastjukban (internetes videoműsorukban). Híres Emil, Tóth Norbert és Bali Ádám, a Place2Go alapítói az elmúlt időszakban felújították a közösségi helyiségüket, beszereztek három saját, erős, az aktuális játékokhoz kompatibilis számítógépet, monitort, ugyanakkor az egyik irodában egy zöld hátteret is kialakítottak, amelyet többek között a podcastjükhöz is felhasználnak, színesebbé téve ezzel a műsorukat.

– Ennek a zöldnek olyan az árnyalata, ami a kamerában nem tükrözi a fényt, így nagyon sok mindenre ki tudjuk használni – ecsetelte Híres Emil, aki elmondta, hogy Brozilla fedőnevű partnerük csatornáján az IT- és videójáték-aktualitások mellett nagyon sok más érdekes témáról is beszélnek fiatalos, közérthető nyelven.

– Mind a hárman arra törekszünk, hogy az itthoni környezet fejlődjön, így a podcaston is olyan dolgokról beszélünk, amivel a hagyományos média vagy éppen az úgynevezett lájkvadász szájtok nem, vagy alig foglalkoznak – ecsetelte Norbert, s Emillel egyhangúlag megjegyezték, hogy egyre többen nézik az adásukat.

A fiatalok hangsúlyozták, hogy szeretettel várják az újabb tagokat, és előrebocsátották, hogy augusztusban megszervezik a Counterstrike 1.6-versenyüket, ugyanis a már-már kultikus játék az idén lesz húszéves, de a mai napig rendkívül népszerű, s e-sport-bajnokságokat is rendeznek ezt játszva. Elképzelésük szerint erre a zentai Bali klubban kerül sor.