2024. április 26., péntek

Szúnyogirtás Szabadkán

A Kommunálisügyi, Energetikai és Közlekedési Titkárság, valamint a zombori Oris Kft. értesíti a lakosságot, hogy utóbbi július 13-a és 19-e között kombinált szúnyogirtást fog végezni Szabadka Város területén. A kifejlett szúnyogok földről történő irtása kedvező időjárási viszonyok mellett, tehát szél- és csapadékmentes, nem túl meleg napon történik 18 és 23 óra között.

Légi irtást Kelebián, Mérgesen, Tavankúton, Radanovácon, valamint a Zorka és Makkhetes helyi közösségben végeznek. Földről történő irtásra az Újfalu, Gát, Kér, Sándor, Kisbajmok, Peščara, Sétaerdő, a Központ I, Központ II, Központ III, a Prozivka, Bajnát, Újváros, Kertváros, Kisradanovác, Vasutas település helyi közösségben, illetve Palicson, Hajdújáráson, Csantavéren, Misityevón, Kisboszniában, Györgyénen, Nagyfényen, Újzsedniken, Visnyevácon, Békován, Bajmokon, Ludason és Királyhalmon kerül sor.

A földi szúnyogirtás ULV technológiával történik, deltametrin alapú aktív hatóanyaggal, ami a méhekre is mérgező, ezért figyelmeztetik a méhészeket, hogy kaptárjaikat zárják be vagy helyezzék a kezelt területen kívül legalább 5 kilométerrel. A vegyszer hatása 3 napig tart. Bővebb információ az Oris Kft. honlapján (www.oris.rs) illetve Facebook-oldalán, valamint a 025/515-50-55-ös telefonszámon kapható.