2024. május 8., szerda

Búzafaló óriáskombájn

Gépbemutatót tartottak Törökkanizsa határában

 Tegnap délelőtt a Törökkanizsához tartozó Firigyházától keletre elterülő kiterjedt búzatáblán, a kétezer hektáron gazdálkodó BIS AGRO Kft. parcelláján az érdeklődő gazdák, mezőgazdasági termeléssel foglalkozó kisebb-nagyobb vállalkozások képviselői munka közben láthatták az egyik legnépszerűbb John Deere kombájnt búzaaratás közben, majd elbeszélgettek a John Deere mezőgazdasági gépeket forgalmazó magyar KITE Zrt. szerbiai leányvállalatának a képviselőivel.

Ez a búzafaló kombájn hét méter széles rendet hajt, és napi félszáz hektárt arat le (Gergely József felvétele)

Ez a búzafaló kombájn hét méter széles rendet hajt, és napi félszáz hektárt arat le (Gergely József felvétele)

A Magyar Szó olvasói számára is ismert John Deere gépeket forgalmazó KITE Zrt. gépértékesítője, Nagy István a kombájnbemutatóval kapcsolatban elmondta:

– A KITE Zrt. leányvállalata 2017 májusától van jelen Szerbiában, és elsősorban a John Deere márkaképviseletét látja el egész ország területén, de egyéb kapcsolható eszközöket, pótkocsikat, szalmapréseket, rakodókat is forgalmazunk. Közvetlenül a felhasználókkal állunk üzleti kapcsolatban, a félhektáros gazdálkodóktól a több ezer hektáron termelőkig vannak elégedett ügyfeleink. A John Deere is gyárt kisebb, 40–50 lóerős erőgépeket is, egészen a 600 lovas traktorokig igen széles a termékpaletta. Minden igényt ki tudunk elégíteni. A mezőgazdasági termelők megtalálhatnak bennünket elsősorban Újvidéken, ahol a cégünk telephelye van, valamint tavaly már Topolyán is nyitott a KITE egy alközpontot gép és alkatrészek értékesítése céljából. Vetőmag, műtrágya és növényvédő szerek értékesítésével is foglalkozunk. Emellett tervben van még Csenejen, valamint Szerémségben, Mitrovicán is egy-egy alközpont megnyitása jövőre.

Nagy István elmondta, hogy a mezőgazdasági termeléssel foglalkozó egyének és vállalkozások egyre inkább felismerik, ha többet fizetnek, nemcsak a márkanevet fizetik meg, hanem a pénzükért cserébe világszínvonalú minőséget kapnak. A vásárlóik elégedettek a pénzükért kapott minőséggel, aki John Deere gépet vásárol, annak három éven át teljes körű garanciát, szervizelést biztosítanak, bárhol is legyen, a szervizcsapatuk gyorsan kiszáll a helyszínre, és elhárítják a problémát. A legsűrűbb betakarítási szezonban is nagyon rövid idő alatt helyszínre tud érni a szervizcsapat.

– A John Deere-lerakatunkban a kisebb, 45 lóerős traktoroktól a 300 lóerős erőgépekig naprakészen tudunk a raktárkészletből szállítani. Ugyanígy több kombájntípus is van a raktárainkban. A mai gépbemutatón egy rotoros kombájnt láthattak az érdeklődők munka közben, élesben tesztelhették a nagy kapacitású kombájn tulajdonságát, az elvégzett munka minőségét. Vásárlási szándék esetén cégünk a bankokkal együttműködve nagyon kedvező hitelkonstrukciót tud felkínálni a vevőinknek. A potenciális vásárlók figyelmét felhívjuk ezekre a jó lehetőségekre, hiszen százezer eurót meghaladó befektetés a legtöbb termelő számára túl nagy megterhelést jelent. Ötéves vagy több, akár hét-nyolc éves futamidőre, egy évig terjedő fizetési halasztásra már sokkal inkább hozzáférhetők a John Deere gépek. A hitelre történő gépvásárláskor nincs szükség ingatlanra, földre jelzálogot tenni, a bank számára maga a megvásárlásra kerülő traktor vagy kombájnok a biztosíték. A magas üzembiztonságú és minőségi munkát végző John Deere gépekkel jobb minőségű talajművelést, betakarítást stb. lehet elérni, és hosszú távon mindenképpen kifizetődő befektetésről van szó – mondta Nagy István, a John Deere gépértékesítője.