2024. április 26., péntek

Ballagtak a temerini nyolcadikosok

Ballagás volt vasárnap Temerinben. A Kókai Imre Általános Iskola három nyolcadik osztályának mintegy hatvan tanulója vett búcsút régi iskolájuktól, tanáraiktól, iskolatársaiktól. Ők voltak az elsők, akik beléphettek a teljesen felújított iskolaépületbe és átadhatták a helyet az utánuk következő korosztályoknak.

Fotó: Góbor Béla

Fotó: Góbor Béla

A vírusjárvány egy kicsit elbizonytalanította a ballagás és az azt követő buli megtartását, ám a községi válságtörzs kivételesen engedélyt adott megtartásukra.

A búcsúzó nyolcadikosok a hagyomány szerint délelőtt hálaadó szentmisén vettek részt, ahol ft. Sáfrány Dávid káplán köszöntötte a diákokat és a megjelent tanári kart, majd azt követően délután megtartották számukra az utolsó osztályfőnöki órát, amelynek végén megszólalt az iskolacsengő, és az ünneplőbe öltözött diákok a főbejáraton párosával, a fényképezőgépek és a kamerák zümmögése közepette az igazgatóval, osztályfőnökeikkel és tanítóikkal együtt az udvarba, az alkalmi műsor helyszínére vonultak.

Az udvarban a szülők, a testvérek, a nagyszülők, és az ismerősök várták a ballagókat. Az alkalmi műsor és a beszédek elhangzása után kiosztották az okleveleket és az ajándékokat. Az iskola mintegy harminc tanulója részesült elismerésben. A ballagó nyolcadikosok ünnepi műsorát a végzős tanulók osztályfőnökei szervezték.