2024. április 26., péntek

Apródtábor

Negyven gyereket lát vendégül a Szent György Lovagrend Doroszlón

A visegrádi Szent György Lovagrend a Doroszlói Szentkúttal karöltve első alkalommal szervezett apródtábort, amelynek a doroszlói Mária, Keresztények Segítsége Egyházmegyei Kegyhely ad otthont. A tábor július 6-án kezdődött és szombatig, július 11-éig tart. Diósi János, a lovagrend nyugat-bácskai priorja, fő szervező számolt be a hat napig tartó együttlétről.

– Összesen negyven gyerek, fiatal jelentkezett a táborba. Ma, vagyis hétfőn a lovagrend zászlajának felvonásával, szentmisével, majd tábortűzzel vette kezdetét a játszva tanulás és barátkozás. Kedden íjászat, rovásírás-oktatás, szerdán barantaoktatás, csütörtökön lovaglás van a programban, pénteken pedig kirándulni megyünk. Megtekintjük Bács ősi várát, a törökfürdőt, a ferences templomot, majd hazafelé strandolunk Gomboson. A szombati záródélelőttön a szülőkkel is közös istentisztelet és ebéd zajlik – mondta a főszervező.

A Szent György Lovagrend zászlajának ünnepélyes, tábornyitó felvonása alkalmával ft. Verebélyi Árpád esperesplébános, címzetes prépost, a kegyhely igazgatója, a lovagrend tagja elmondta, reményeik szerint a résztvevők sok mindent megtanulnak azokról az alapértékekről, amelyek jellemzik a lovagrendet és a magyar történelmet. Emellett természetesen sok idő és alkalom kínálkozik a barátkozásra, hiszen Vajdaság szinte minden, magyarok lakta szegletéből vannak az érdeklődő gyerekek, fiatalok.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Mátyus László lovag, Molnár József lovag és Konc Ferenc lovag is.