2024. május 5., vasárnap

Színes programok a palicsi Magyar Művelődési Központban

A Colourful Cooperation nevet viselő projektum keretén belül az előttünk álló napokban több rendezvényre is sor kerül a palicsi Magyar Művelődési Központban.

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül megvalósuló projektumnak köszönhetően megszületett művelődési központban szerdán 17 órai kezdettel színjátszó műhelymunkára kerül sor. A rendezvény magyar nyelven zajlik, és az általános iskolás korosztály számára nyújt kikapcsolódási és tanulási lehetőséget. A műhelymunka vezetője Pámer Csilla, a szabadkai Népszínház színésznője. A részvétel ingyenes. Jelentkezni a gradionice@gmail.com e-mail-címen lehet.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Csütörtökön a szabadkai The Spark együttes tart koncertet a Magyar Művelődési Központban. A zenekar tagjai: Hulló Zsófia (dobok), Szűcs Gergely (kürt), Lévay Boglárka (billentyűs hangszerek), Albert Réka (gitár), Ozsvár Lilien (vokál), Dijana Savić (vokál). A rendezvény 18 órakor veszi kezdetét. A belépés díjtalan.

Pénteken a szabadkai Adagio kórus ad koncertet az intézményben. A szabadkai nyugdíjasok városi szervezetének kórusa hosszú múltra tekint vissza, repertoárjukon etno, jazz és kortárs zene szerepel, különböző nemzeti kultúrák elemeivel vegyítve. A koncerten vendégként közreműködik a szabadkai Mon Mirage táncstúdió is. A program 18 órakor kezdődik. A belépés díjtalan.

A szervezők mindhárom program résztvevőinek biztosítanak maszkokat, és amennyiben az időjárási körülmények megengedik, a szabadban, a kultúrközpont kerthelyiségében tartják meg a rendezvényeket.