2024. április 26., péntek

Strandolás koronavírus idején

A fürdőzőknek a járványügyi előírásokat is be kell tartaniuk

Az utóbbi napok nagy melegét leginkább vízpart mellett lehet elviselni. Mivel azonban a Szabadka környéki állóvizek nem alkalmasak fürdőzésre, a város polgárainak a sétaerdei nyitott medence nyújt lehetőséget az úszásra a hűsítő vízben.

Az olimpiai medence június 13-a óta várja a fürdőzőket (Fotó: Gergely Árpád)

Az olimpiai medence június 13-a óta várja a fürdőzőket (Fotó: Gergely Árpád)

A medence a fürdési idényben hétfőnként 12 és 18, keddtől péntekig 6 és 7.30, valamint 11 és 18, míg hétvégenként 6 és 7.30, valamint 11 és 19 óra között tart nyitva. A felnőtt napi belépőjegy hétköznap 110, míg hétvégén 150 dinárba kerül, a gyermekek esetében a belépő 50, illetve 100 dinár, a nyugdíjasoknak pedig 50 dinárt kell fizetniük. A 31 belépésre feljogosító bérlet ára 2170 dinár. Az öt évnél fiatalabb gyermekek felnőtt felügyelete mellett ingyenesen látogathatják a medencét. A látogatóknak azonban a járványra való tekintettel néhány új szabályt is be kell tartaniuk a medencénél. E szabályokról Tamara Dimitrioski, a Stadion Kommunális Közvállalat igazgatója telefonos megkeresésünkre nyilatkozott lapunknak.

A medencéket rendszeresen tisztítják (Fotó: Gergely Árpád)

A medencéket rendszeresen tisztítják (Fotó: Gergely Árpád)

– Minden medencénknél mérjük látogatóink testhőmérsékletét, és akinek magasabb a megengedettnél, nem léphet be az objektumainkba. A lábbelijét mindenkinek le kell fertőtlenítenie a szőnyegen, amelyet a bejáratoknál elhelyeztünk. Vannak napozóágyaink, amelyeket folyamatosan fertőtlenítünk. A legfontosabb, hogy a fürdőzők betartsák a javasolt szociális távolságot. A zárt medence esetében kötelező a szájmaszk viselése. Itt is szintén elhelyeztünk lábbeli-fertőtlenítő szőnyeget – mondta az igazgató, és hozzátette, hogy az utóbbi napokban igen sokan keresik fel a közvállalat medencéit.

A sétaerdei medencénél Mirana Dmitrović, a medence vezetője szintén a nagy érdeklődésről számolt be lapunknak.

Az öt évnél fiatalabb gyermekek ingyenesen látogathatják a medencét (Fotó: Gergely Árpád)

Az öt évnél fiatalabb gyermekek ingyenesen látogathatják a medencét (Fotó: Gergely Árpád)

– A medence hivatalosan június 1-jén kezdte meg a munkát, a fürdési idényt pedig június 13-án kezdtük el, ami azt jelenti, hogy ettől a naptól teljes kapacitással dolgozunk. Az olimpiai medence a két kis medence, a termálmedence és a csúszda is várja a fürdőzőket. A fürdőzők az időjárástól függően látogatnak ki hozzánk. Melegebb napokon, amikor a hőmérséklet 30 Celsius-fok körül alakul, naponta ezer látogatónk is van – nyilatkozta a medence vezetője.

Mirana Dmitrović elmondta, hogy hétköznapokon munkaidőben többnyire a fiatalok jönnek fürdőzni, a 6 és 7.30 közötti időpontban pedig főleg a sportolók és a nyugdíjasok. A medence vezetője a fentiek mellett felhívta a figyelmet arra, hogy a járványügyi előírások mellett továbbra is alapvető szabály, hogy a papucsot és a lábakat meg kell mosni a medence használata előtt, valamint fürdés előtt és után is le kell tusolni.