2024. április 26., péntek

Elhagyatott állapotban a csantavéri kistemető

Aki az elmúlt héten a csantavéri Topolyai úti temetőben járt, felháborodva tapasztalhatta, hogy az amúgy rendszeresen karbantartott kistemető meglehetősen elhagyatott képet mutat. A sírok nagy részéről az elhunytak hozzátartozói szemmel láthatóan gondot viselnek, ám a sírok között csaknem térdig érő növénytakaró várja a látogatókat. A temető karbantartásával a helybeli Komvál vállalat van megbízva, amely emellett több köztemetőről is gondot visel.

(Fotó: Benedek Miklós)

(Fotó: Benedek Miklós)

Lapunk kérdésére a Komvál illetékese elmondta, hogy folyamatosan dolgoznak a temetők rendezésén, és a napokban a kistemetőben is megtörténik a fűnyírás.
– Az elmúlt héten a dusanovói temető rendbetétele történt meg, mivel ott falunapot ünnepeltek a hétvégén. A fűnyírás mellett a kerítés rendbetételét is el kellett végeznünk. Hétfőn az újzsedniki temetőben dolgoztak a munkatársaink, mivel ott temetés volt. A tervek szerint már kedden befejeződik a fűnyírás a csantavéri kistemetőben is – hallhattuk a Komvál munkatársától, aki azt is elmondta, hogy a közterületek rendezése már nem tartozik a hatáskörükbe, így jobban oda tudnak figyelni a temetőkre.