2024. március 28., csütörtök

Halasztanak, strandolnak...

Zombori hírek

Elhalasztották a filmfesztivált

Egy hónappal később kerül sor a III. Zombori filmfesztiválra. A szervező, a Laza Kostić Művelődési Központ igazgatóbizottsága szerint a város jó járványügyi helyzetének ellenére nem valószínű, hogy a hazai filmes világ képviselői vállalnák a zombori utazást a rendezvényre. Egyébként sem a válságtörzs, sem a Közegészségügyi Intézet nem javasolja az ilyen tömegrendezvényeket.

Az eredetileg július 10-e és 13-a közé tervezett fesztiválra valószínűleg augusztus első felében kerül sor, ha a járványhelyzet és az illetékes hatóság megengedi.

A filmszemlén 11 alkotást vetítenek négy kategóriában. A versenymezőny mellett kultikus, és nosztalgikus filmeket vetítenek, valamint válogatást láthat a közönség a kortárs svéd filmekből. A vetítéseket szabad téren, négy helyszínen tartják, a városháza átriumában, a Színházi Kabaréban, a Megyeháza udvarán és a Szent György téren. A belépés mindenhová ingyenes.

Elmarad a Népszínház előadása is

A hétvégén várható kellemetlen időjárás miatt a zombori Népszínház lemondta a szombatra meghirdetett, szerb nyelvű előadását, Ken Ludwig A Comedy of Tenors című vígjátékát. A jegyeket a jegypénztárnál visszaváltják. Az előadást egyébként azért kellett lemondani, mert a társulat szabadtéren játszik.

Apatinban indul a strandidény
Olyan lesz az időjárás, amilyen, de az Apatin és Prigrevica-Szentiván között elhelyezkedő Junaković Gyógyfürdő szombaton megnyitja a strandidényt. Két melegvizes és két hidegvizes medence áll a látogatók rendelkezésére délelőtt 9.30-tól 19 óráig. Felnőtteknek 250, gyerekeknek, diákoknak, egyetemistáknak és nyugdíjasoknak 150 dinárba kerül a belépő.